07
okt
2015

MIROM en het stadsbestuur van Wervik hebben ervoor gekozen om deel te nemen aan een proefproject met de PMD-zak. Het P+MD project bestaat uit een uitbreiding van de sorteerinstructies voor de blauwe zak (PMD of plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons). Dit project gaat van start op 1 januari 2016. Vanaf dan gebruiken de Wervikzanen een paarse zak in plaats van een blauwe PMD-zak. Daar horen naast de klassieke PMD verpakkingen ook harde plastic verpakkingen zoals vlootjes, schaaltjes en potjes in thuis. Plastic folies zijn nog altijd bestemd voor de restafvalzak of het recyclagepark.
Elk gezin ontvangt in december een startpakket in de brievenbus. Dit pakket bevat  een informatiebrochure, een sorteergids, de ophaalkalender, 4 paarse P+MD-zakken en een bon voor een gratis rol paarse zakken. De bon kan omgeruild worden op de recyclageparken van Geluwe en Wervik, in het stadhuis van Wervik en in de bib van Wervik en Geluwe. Via de infokrant 'waarheen',  de website van MIROM en stad Wervik en via enkele infosessies worden de inwoners verder geïnformeerd.

Het proefproject duurt minstens tot eind 2016 en wordt grondig geëvalueerd op ecologisch en economisch vlak.  Als de resultaten positief zijn, is een verlenging of uitbreiding naar andere zones van het land mogelijk.

Klik hier voor meer info.