21
sep
2021
19
30

Ouders die al uit de pamperfase zijn, zullen het beamen: een baby brengt nogal wat ‘afval’ met zich mee. Gemiddeld zo’n 1.400 kg zelfs per baby, in België worden elk jaar 700 miljoen wegwerpluiers verbrand. Dat zijn al heel wat vuilniszakken vol. Aanstaande ouders kunnen daarom zeker overwegen om herbruikbare luiers te gebruiken.

Het vraagt een investering in het begin en wat organisatie, maar de voordelen zijn groot. De gebruikte materialen zijn tegenwoordig comfortabel en aangenaam voor de babybilletjes, ook eventuele broertjes of zusjes kunnen ze nog gebruiken en kindjes die herbruikbare luiers gebruiken zijn tot een half jaar eerder zindelijk.

De keuze voor herbruikbare luiers verkleint bovendien niet enkel de afvalberg, je verbruikt netto minder water en bespaart er ook zo’n 600 euro mee.

Zijn jullie in blijde verwachting? Schrijf dan in voor onze infosessie over herbruikbare luiers en maak zelf kennis met voor- en nadelen, verschillende merken & modellen en krijg een antwoord op al je vragen. Ken je iemand die (ook) een kindje verwacht? Laat hen dan snel iets weten over deze sessie.

Schrijf in: