29
sep
2021
19
30

Op woensdag 29 september is het de internationale dag tegen voedselverlies. In dat kader stoomt Vlaco in samenwerking met alle Vlaamse afvalintercommunales én met steun van het Life-programma van de EU, een webinar klaar die je in heel Vlaanderen tegelijkertijd kan volgen. We richten ons op elk gezin, klein of groot, jong of oud,… het deelnemersbereik is ongelimiteerd. Want we weten het allemaal: voedsel verspillen is niet oké. En toch overkomt het iedereen wel eens. Tijdens het webinar krijgt elk gezin - klein of groot, jong of oud - handige én dagelijkse tips om voedselverlies te beperken. Het webinar start om 19u30. 

Zeker nuttig om eens te volgen, want het voedselverlies bij de huishoudens alleen al bedraagt 240.925 ton per jaar. Dit komt neer op een 37 kg per Vlaming per jaar, dat thuis weggegooid wordt. Het gaat om fruit (12%), brood en banket (12%) en groenten (11%). Ook vloeibaar voedsel wordt gretig weggegoten. Maar liefst 14% van het vloeibaar voedselverlies zijn koffie- en theeoverschotten. Het voedselverlies in Vlaanderen komt neer op ongeveer 8% van de aangekochte hoeveelheid voedsel en drank. Op één jaar tijd bedraagt dit al 369 euro per gemiddeld gezin. 

Wil je deze webinar (gratis deelname) volgen? Schrijf dan in via onderstaande knop. Als intercommunale kies je 'MIROM Roeselare'. 

 

 

 

 

Vanaf maandag 27 september ontvang je dan - via het doorgegeven e-mailadres - de link waarmee je aan het webinar kan deelnemen.