03
jun
2021

Al sinds 1986 zorgt een warmtenet in Roeselare er voor dat verschillende gebouwen van schone energie en warm sanitair water voorzien worden met restwarmte van de verbrandingsoven.

17
jun
2021

Het is niet altijd eenvoudig om restjes of overschotjes te vermijden. Hoeveelheden inschatten is niet evident en soms kan je in de winkel alleen maar (te) grote hoeveelheden kopen. Bovendien heb je niet altijd een volledige bloemkool of pompoen nodig. En dan heb je nog het fenomeen dat het nuttig kan zijn om op één moment grotere hoeveelheden te bereiden, om dan later van te genieten. En dan zijn bewaartechnieken uiteraard ontontbeerlijk.

24
jun
2021

Goed plannen is het halve werk en dat is ook zo als het gaat om eten maken én voedselresten vermijden. In deze sessie leer je hoe je met maaltijdplannen slim te werk gaat, door te kijken wat je hebt en te denken over wat je nodig hebt. Je krijgt aankooptips (Grote of kleine verpakking? vers of voorgesneden? Promoties: ja of neen? ...) en komt meer te weten over hoe je moet bewaren, met aandacht voor onder meer houdbaarheidsdata en koelkastindeling.