29
sep
2020

De Food and Agricultural Organization of the United Nations roept 29 september uit tot internationale dag tegen voedselverspilling. Bovendien biedt de organisatie een platform om voedselverspilling tegen te gaan. De FAO schat dat wereldwijd zo’n veertien procent van het voedsel verloren gaat, ter waarde van ruim 339 miljard euro. Dat zorgt bovendien voor de uitstoot van 1,5 gigaton CO2-equivalenten aan broeikasgassen. 

Ontdek hier wat je zelf kan doen.

30
sep
2020

Wist je dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in je tuin? En dat je compost zelf kan produceren door uw groente,- fruit- en tuinresten thuis te composteren? Je tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur, je bespaart er zelfs geld en afval mee.

19
nov
2020

VInd je het zonde dat lekkere ingrediënten en overschotjes van maaltijden zomaar in de restafvalzak terechtkomen? Je hebt groot gelijk, maar er zijn best wel oplossingen voor. Met heel wat vaak voorkomende restjes (brood, aardappelen, fruit of groente, charcuterie) kan je vaak in een mum van tijd iets lekkers op tafel toveren. En daar hoef je echt geen topchef voor te zijn.