19
sep
2019

Benieuwd hoe je kan composteren in jouw tuin? Of composteer je al, maar zit je nog met vragen? D an is deze infosessie zeker iets voor jou. Je maakt er kennis met de do’s en don’ts, met de vele voordelen en met de aandachtspunten.

Deelname: gratis

Waar: De Oude Pastorietuin, Pastoor Blanckestraat 17 in Kortemark

Wanneer: Donderdag 19 september, van 19 tot 21.30 uur.

25
sep
2019

Gooi je week na week met spijt in het hart droog brood in de vuilnisbak? Doe je je best om restjes rijst, groenten of pasta te bewaren, maar heb je niet altijd een idee wat je er mee kan aanvangen? Wil je komaf maken met restjes uit keuken, kelder of koelkast? Neem dan deel aan deze gratis infosessies en leer overschotjes om te toveren tot lekkere en eenvoudige gerechtjes, bewuster aan te kopen en je voorraadbeheer efficiënter aan te pakken.

Deelname: gratis

Waar: Da Vinci Atheneum, Moerestraat 20, Koekelare

08
okt
2019

Of je nu minder afval in de afvalzak wil, minder ritten naar het recyclagepark wil doen of gewoon iets ander wil in je tuin: alle redenen zijn goed om te starten met kippen of met een compostbak. Of met beiden. 

Tijdens deze gratis infosessie maak je kennis met de voordelen, de verschillen en de aandachtspunten. En je weet meteen hoe je ermee aan de slag gaat. Na deze infosessie is het ongetwijfeld duidelijk welk systeem er het best past bij jou.

Deelname: gratis

Waar: MIROM Roeselare, Oostnieuwkerksesteenweg 121 in Roeselare