Van maandag 15 t.e.m. vrijdag 19 november 2021 is er weer de Week van het Afvalteam. Tijdens die week tonen we ons respect en onze dankbaarheid voor het werk van die mannen en vrouwen, want dat verdienen ze. Zij pikken je afval op voor je deur en doen dat niet een keer per jaar, maar élke week. Op de recyclageparken helpen de parkwachters je graag met het correct sorteren. En ook medewerkers van MIROM Roeselare en van je gemeente zorgen dagelijks voor een nette buurt en een vlotte verwerking van het afval.

Die mensen bedanken doe je nog het best door je afval correct aan te bieden, maar je kan ook een kaartje sturen, een (stoep)tekening maken, een leuke strik aan of rond je afvalzak bevestigen, er een mooie boodschap op schrijven of ze trakteren op een dikke duim, een glimlach of iets lekkers als je ze tegenkomt. Je kan ook een online complimentje sturen. 

En ook scholen en leerlingen kunnen hun respect tonen, want dit jaar organiseren we weer een leuke wedstrijd. Daarin gaan we op zoek naar creatieve oplossingen voor een 'Zero Waste Schoolfeest'. Doe mee, alleen of met je klas. De winnaars krijgen na de Week van de Afvalophaler een 'vipbezoek' van de vuilniswagen. Met demonstratie en tekst en uitleg... en volledig coronaproof. Bovendien ontvangen de winnende scholen van MIROM Roeselare ook een tombolapakket voor het eerstvolgende schoolfeest.