Een tuin, oprit of terras onderhouden zonder pesticides? Het kan!
53% van alle Vlamingen gebruikt geen pesticides meer. Jij ook?

Waarom zonder?

Bestrijdingsmiddelen werken meestal 'goed', maar zijn schadelijk voor de mens en het milieu op korte en lange termijn. Ze spoelen met het regenwater mee naar de riolen en komen in onze waterlopen terecht. Of ze dringen in de bodem en tasten het bodemleven en het grondwater aan. Gelukkig zijn er heel wat goedwerkende alternatieven. 

Zelf aan de slag

Grote tuin, kleine tuin, moestuin… Iedereen kan zijn tuin, oprit en terras pesticidenvrij onderhouden. Kijk op Mijn gifvrije tuin voor handige en gemakkelijke tips voor elke tuin. Of schrijf je in voor één van onze gratis infosessies. 

Waarom geen glyfosaat meer?

Sinds 2017 is het gebruik van glyfosaat verboden voor particuliere gebruikers. Glyfosaat is het bestanddeel van chemische onkruidverdelgers dat onder meer in Roundup gebruikt wordt. Heb je een vraag over het nieuwe verbod? De antwoorden op de meest gestelde vragen vind je in deze FAQ.

Waarheen met (restjes) pesticides?

Breng ze gratis naar het recyclagepark. Meng de bestrijdingsmiddelen niet met elkaar en sluit de verpakkingen goed af. Ook lege verpakkingen van pesticides horen thuis op het recyclagepark. Ze zijn schadelijk voor het milieu en moeten op een correcte manier verwerkt worden.

Interessante links 

www.zonderisgezonder.be
www.mijngifvrijetuin.be
www.westvlaamsehart.be/zonderpesticides

Gratis voegenborstel

► Breng je restjes pesticides vanaf 21 april 2018 gratis naar het recyclagepark en ontvang in ruil een voegenborstel (één per gezin en zolang de voorraad strekt).

 

Schrijf je nu in

Ontdek tijdens deze gratis infosessie hoe je je tuin, oprit en terras onkruidvrij kan houden zonder te spuiten.