We moeten zuinig omspringen met onze planeet en dus kunnen we maar toejuichen dat er steeds meer initiatieven komen die hergebruik promoten, of een geniaal idee rond recycleren of upcycling uitwerken. Een van die mooie verhalen is dat van 'IWAS', een Belgische vzw (met magazijn in Roeselare) die nieuwe gebruiksvoorwerpen maakt van oude flessen, autobanden, plastic zakjes of koffiezakken die anders gewoon aan de afvalberg zouden worden toegevoegd. 

IWAS maakt er onder meer drinklgazen, vazen of kaarsen mee, rugzakken en tassen.

     

Het doel van IWAS is om onze leefomgeving op te ruimen. "Wij geloven in een mooiere toekomst en we beginnen bij de dingen die we elke dag gebruiken", legt Dries Moens uit. "We maken die voorwerpen beter dan ooit en zorgen ervoor dat ze langer nuttig zijn. Zo houden we de planeet mooi, want dat verdient ze."

Het productieproces is gebaseerd op artisanaal vakmanschap, alle producten zijn 100% geüpcycled en handgemaakt. Er is bovendien ook een sociaal aspect aan gekoppeld. "We helpen duurzame ondernemingen en helpen hen om te groeien", aldus Dries Moens. "Ons platform verbindt onze partnervennootschappen met de markten die ze nodig hebben. Dit groeipotentieel creëert ter plekke werkgelegenheid en komt de gemeenschap ten goede."

IWAS deelt ondernemerschap en expertise met de lokale zaakvoerders om hen te helpen met hun uitdagingen, van logistiek tot verpakking. Groei zit ‘m in de details. De droom is om onze partners te helpen in hun upcycling missie

Dat is een mooie droom en wij verspreiden graag mee de boodschap. Wij mogen bovendien enkele mooie prijzen weggeven: 5 setjes van telkens drie kommetjes met een Echeveria Pearlnteresse-plantje er in. Interesse? Doe dan mee aan de sorteerquiz voor Moederdag. Dat kan t.e.m. maandag 10 mei.

Àlle deelnemers kunnen bovendien nog tot eind mei genieten van een korting van 10% op het hele assortiment van IWAS. Gebruik daarvoor de code 'MIROM10' bij de afrekening op www.iwas.be.