Klassen van het zesde leerjaar of het eerste middelbaar van scholen uit de gemeenten van de regio van MIROM Roeselare kunnen intekenen op een uniek programma van een halve dag, in het voorjaar van 2020.  De leerlingen ontdekken hoe er van afval nieuwe producten gemaakt worden, welke technieken we gebruiken in de verbrandingsinstallatie en hoe die er uitziet, en hoe we uit afval elektriciteit en warmte maken. Als kers op de taart gaan ze ook zelf aan de slag met machines om voorwerpen te maken met plastic afval.

  

Het aanbod sluit aan bij de eindtermen en haalt onder meer de thema's energie, technieken en plastic soup aan. Er wordt ook een educatief pakket ter beschikking gesteld zodat je ook in de klas met dezelfde thema's aan de slag kan. Voor wie deelneemt, komen er vooraf instructies voor het inzamelen van afval om dan tijdens de workshop mee aan de slag te gaan. 

Wil je als leerkracht graag intekenen op dit aanbod? Vul dan onderstaand formulier in en geef twee voorkeuren in bij de mogelijke data. Dat kan nog tot 15 december 2019. Daarna bekijken we alle aanvragen en op basis van beschikbaarheid verneem je tegen 20 december 2019 of jouw klas bij de geselecteerde groepen hoort. Om praktische redenen kunnen we geen groepen toelaten groter dan 30 leerlingen.

You must have Javascript enabled to use this form.