• Nieuweafvalzakken voor inwoners regio MIROM Roeselare (inwoners Menen, Wervik & Wevelgem: klik hier)
  • Te koop vanaf 1 januari 2020
  • Prijs wijzigt naar 1,70 euro voor een grote en 0,85 euro voor een kleine zak
  • Oude restafvalzakken worden vanaf 1 maart 2020 enkel nog opgehaald indien voorzien van een sticker
  • Stickers te koop in je gemeentehuis en bij MIROM Roeselare (en enkele recyclageparken) vanaf 1 december 2019

Vanaf 1 januari 2020 verhoogt MIROM Roeselare de prijs naar 1,70 euro voor een grote restafvalzak en 0,85 euro voor een kleine. Door beter te sorteren en minder voedsel weg te gooien, kan iedereen echter besparen op afvalzakken, zo blijkt uit onderzoek. Nu nog zakken hamsteren heeft geen zin, vanaf 1 maart 2020 worden de oude zakken enkel nog opgehaald als ze voorzien zijn van een sticker.

De laatste prijsaanpassing dateert van bijna 6 jaar geleden, terwijl de inzamelkosten, de productiekosten van de afvalzakken en de milieuheffingen fors zijn toegenomen. Het principe van 'de vervuiler betaalt' moet ook aansporen om meer en beter te sorteren.

Op basis van een huisvuilzakanalyse die MIROM Roeselare in 2018 liet uitvoeren, is dat ook haalbaar voor elke burger. Door bewust aan te kopen, goed te bewaren en te koken met restjes, kan je als burger grondig besparen, maar er zit ook nog grote winst in het beter sorteren van pmd, textiel en papier & karton. Meer tips over hoe je dat kan doen, vind je op onze website.

Voor de PMD-zakken komt er een nieuwe opdruk en is er ook een kleine prijsaanpassing (0,15 euro i.p.v. 0,125 euro), maar de oude PMD-zakken blijven gewoon geldig.

De nieuwe restafvalzakken zijn te koop vanaf 1 januari 2020 in de verkooppunten in de regio van MIROM Roeselare. Tot 1 maart 2020 kan je nog gebruik maken van de huidige afvalzakken. Daarna ben je verplicht om die oude afvalzakken te voorzien van een sticker, anders worden ze niet opgehaald. Oude zakken met stickers mag je nog gebruiken tot eind 2021.

De stickers zijn al vanaf 1 december te koop bij MIROM Roeselare, in het gemeentehuis of op het recyclagepark. Op www.mirom.be vind je een overzicht. Koop de stickers tijdig om wachtrijen te vermijden. Opgelet: voor inwoners van Menen, Wevelgem en Wervik zijn de zakken vanaf 1 januari 2020 anders qua prijs en kleur. De zakken van MIROM Roeselare zijn daar dan niet langer geldig en andersom. 

 

Zak

Rol

Sticker huidige zak

Grote zak

€ 1,70

€ 17 voor 10

€ 0,40

Kleine zak

€ 0,85

€ 8,5 voor 10

€ 0,20

PMD-zak

€ 0,15

€ 3 voor 20

/

De afvalsticker wordt per stuk verkocht en bestaat uit twee delen. Voor de grote afvalzak gebruik je de volledige sticker, voor de kleine afvalzak halveer je de sticker. De stickers zijn te koop in je gemeentehuis, op het recyclagepark en bij MIROM Roeselare.