27
jul
2020

Bloemen voor 10.000ste tuinafvalklant

 

Maandag werd Sandra Vanlerberghe uit Oostnieuwkerke letterlijk in de bloemetjes gezet door ondervoorzitter Erik Verbeure van MIROM Roeselare en medewerker Stefan Seys. Aanleiding daarvoor was het afleveren van de tuinafvalbak waarin Sandra voortaan grasmaaisel, snoeisel en andere tuinafval kwijt kan. Sandra’s gloednieuwe tuinafvalbak is immers het tienduizendste exemplaar in de regio: een mooie mijlpaal.

23
jul
2020

Drie nieuwe aansluitingen voor warmtenet

De voorbije maanden werd de warmtenetaansluiting van de dakserres van Agrotopia langs de Rijksweg in Roeselare gerealiseerd en opgeleverd. Het is nu wachten tot de dakserres gebouwd zijn.

Maar we zitten niet stil en inmiddels zijn er nog eens drie bevestigde nieuwe warmtenet-aansluitingen. Drie projecten waar de restwarmte van de verbrandingsoven voor verwarming en warm sanitair water zal zorgen.

22
jul
2020

Tijdstip ophaling kan wijzigen tijdens vakantie

Tijdens de vakantiemaanden kan het zijn dat de ophaling van restafval, PMD en/of papier & karton op een ander moment plaatsvindt dan gewoonlijk. Als er een hittegolf is, starten sommige rondes bijvoorbeeld vroeger, voor of na een feestdag moet er soms ook dubbele ophaling gebeuren, waardoor alles wat opschuift.

15
jul
2020

Asbest op recyclagepark: vanaf 17 augustus

De voorbije Coronamaanden kon er geen asbest meer ingezameld worden omwille van het verbod op de verkoop van FFP2- en FFP3-maskers die gereserveerd werden voor de zorgsector.
Dit verbod is ondertussen opgeheven. Dat betekent dat de verwijdering en de aanlevering van asbest op de recyclageparken opnieuw op een veilige manier kan verlopen, met voldoende beschikbaar veiligheidsmateriaal.

10
jul
2020

Recyclageparken gesloten op 11 juli

Opgepast! Alle recyclageparken uit de regio van MIROM Roeselare, met uitzondering van het recyclagepark in Wingene (Hille), zijn gesloten op zaterdag 11 juli (Vlaamse feestdag).

Check jouw ophaalkalender of de recycle app voor een overzicht van alle sluitingsdagen.

30
jun
2020

Mooimakers, mee met de mode

De zomer is er en dan wil je er goed uitzien. Maar wat je draagt maakt eigenlijk niet uit, het gaat om wat je doet deze zomer. Wil je mee zijn met de mode? Deponeer je afval dan op de juiste plaats, dat is immers wat de slimste influencers ook doen. Dé zomerlook van 2020 is je afval in de vuilnisbak gooien, het mee naar huis nemen of... gewoon thuis laten. 

23
jun
2020

Ruim € 33.000 voor 'schone' scholen

Ook afgelopen schooljaar namen meer dan 30 scholen in onze regio deel aan Operatie Proper. Hun inspanningen in de strijd tegen zwerfvuil werden begeleid, opgevolgd en... beloond. In totaal  krijgen deze scholen zo samen ruim 33.000 euro uitbetaald. Daarnaast deden ook nog verschillende verenigingen mee. Wij legden ons oor even te luister bij Dominiek Savio in Gits (3e deelname), bij de Centrumschool in Wingene (1e keer) en de Bunderboog in Moorslede (1e keer)

08
jun
2020

Openingsuren recyclagepark Hooglede uitgebreid

De openingsuren van het recyclagepark in Hooglede zijn uitgebreid. Door de gevolgen van Covid-19 was en is het er nog altijd erg druk. Met de uitgebreide openingsuren hoopt het gemeentebestuur de bezoekers wat meer te kunnen spreiden. Voortaan is het park ook op dinsdag en donderdag open van 13 tot 19 uur. Daarnaast kan je er nu ook terecht op woensdagvoormiddag, van 9 tot 12 uur.

04
jun
2020

Wie afval achterlaat, riskeert een boete

De verschillende maatregelen voor, en de gevolgen van de coronacrisis maken het niet makkelijk voor mensen die correct willen sorteren en hun afval een juiste bestemming willen geven. Textiel kan je tijdelijk niet kwijt in de containers op straat, je kan even geen spullen brengen naar de Kringwinkel, de inzameling van asbesthoudend materiaal ligt stil en op het recyclagepark is het vaak lang aanschuiven.

26
mei
2020

Tijdelijk geen textielinzameling meer

De inzameling van textiel via de containers op straat lag al een tijdje stil, maar nu kan je ook niet meer terecht in de containers op de recyclageparken. Deze tijdelijke stop geldt voor alle textielcontainers in Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Roeselare, Staden, Torhout, Wingene en Zonnebeke en voor alle textielcontainers op de recyclageparken van MIROM Roeselare.

22
mei
2020

Recordhoeveelheid elektro ingezameld in 2019

Recupel zamelde in 2019 een record van 122.548 ton in, een stijging van 4,4%. In totaal zijn dit 44 miljoen apparaten. Opvallend: de Belg bracht maar liefst 8 miljoen méér apparaten naar een inzamelpunt van Recupel in vergelijking met 2018. De investeringen in het inzamelnetwerk en de vele communicatiecampagnes werpen hun vruchten af.

Enorme stijging in klein elektro: +36%