10
dec
2018

De nieuwe ophaalkalender: groter en even overzichtelijk

Nog warm van bij de drukker, maar ze zijn er: de nieuwe ophaalkalenders! De kalenders voor 2019 zijn even overzichtelijk als voorheen, extra gebruiksvriendelijk en dankzij een wat groter formaat nog beter leesbaar.  Je vindt op de kalender in een oogopslag terug op welke dag er welke afvalsoort wordt opgehaald in jouw straat/gemeente en krijgt ook informatie rond de ophaling van tuinafval & grof huisvuil en over de recyclageparken. 

07
dec
2018

Recycleer de rostjes en steun Music for Life

Voor de eerste keer schaart ook MIROM Roeselare zich achter De Warmste Week, het initiatief waarbij heel Vlaanderen massaal goeie doelen steunt.  Met de verbrandingsoven en ons warmtenet dat grote delen van Roeselare van schone energie voorziet, maken we het sowieso al gezellig warm. Maar nu gaan we dus nog een stapje verder. 

23
nov
2018

Geef je kurk een tweede leven

Kraak je al eens een flesje bubbels of wijn? Een kistje van een goed jaar klaar liggen voor de feestdagen? Groot gelijk, maar gooi je kurk niet zomaar weg! Voortaan zamelen we op de recyclageparken van MIROM ook kurk in. Kurk is een beperkt beschikbaar natuurlijk materiaal met bijzondere kwaliteiten, het zou dus zonde zijn om het slechts één keer te gebruiken.

21
nov
2018

Leerlingen lagere scholen nemen werk afvalophalers even over

Tijdens deze Week van de Afvalophaler trekt MIROM Roeselare elke voormiddag naar een school om er de job van afvalophaler eens in de kijker te zetten.

18
nov
2018

Bedank jouw afvalophaler... en win!

Van maandag 19 t.e.m. vrijdag 23 november is er de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter. De hele week bedanken we de mensen die het hele jaar door, vaak in weer en wind, het afval van voor jullie deur komen plukken. 15.000 tot 20.000 stappen per dag zijn geen uitzondering, vaak tillen ze op één ronde wel 1.000 zakken van gemiddeld 10 kg. Die mannen en vrouwen verdienen dus ons en jullie respect.

09
nov
2018

Recept: hartige broodpudding als proevertje voor onze gratis kookdemo

Van 15 t.e.m. 25 november is er de 'Week van de Smaak' en pal middenin die 'week', op maandag 19 november, kan je deelnemen aan een gratis kookdemo. Je krijgt er tips over wat je kan aanvangen met restjes in koelkast, keuken en kelder die iedereen doorgaans wel liggen heeft. Je gaat er ook zelf mee aan de slag én je mag alles proeven. De demo wordt begeleid door Veerle Maes, mede-auteur van Het Restjeskookboek. 

1.200 transporten minder dankzij nieuwe perscontainers

De komende weken worden op de recyclageparken van MIROM Roeselare 23 nieuwe perscontainers geplaatst: 11 voor brandbaar afval en voor het eerst ook 12 perscontainers voor papier en karton.
Dit type container perst het oud papier en karton meteen samen, waardoor de capaciteit van de container een stuk groter wordt: tot vier keer de inhoud van een klassieke container!

07
nov
2018

Operator Stan maakt Linde warm voor de verbrandingsoven

Wie deze ochtend vroeg uit de veren was en op Studio Brussel afstemde, kon kennis maken met onze collega Stan, operator bij MIROM Roeselare. Stan (presentatrice Linde mag 'Stanny Boy' zeggen) werd opgebeld omdat hij een plaatje had aangevraagd, maar Linde Merckpoel had vooral interesse in zijn job. Hij legde uit dat hij als operator in de verbrandingsoven werkt en dat we zo het warmtenet voeden en elektriciteit opwekken.

26
okt
2018

Halloweenrecept voor de durvers: probeer onze compostcake!

Zin om je vrienden of familie eens écht de stuipen op het lijf te jagen met Halloween? Serveer ze dan eens onze compostcake. En neen, we maken die niet met echte compost, maar wel met sinaasappelschillen en échte wormen. Makkelijk om te maken, crunchy om in te bijten en... erg lekker! 

Dit recept is bedoeld voor 6 kleine cakes, of 1 grote compostcake.

Ingrediënten:

04
okt
2018

Plastic soep op het schoolmenu?

Wat weet de jeugd over afval en in hoeverre gaan ze er bewust mee om? Verkiezen ze op festivals herbruikbare bekers boven blik en weten ze wat waar hoort? Weten ze waar de plastic soep in onze oceanen vandaan komt en welk recept er voorhanden is om dat tegen te gaan? 

Week van het (propere) bos

Van 14 t.e.m. 21 oktober is er de Week van het Bos, het moment waarop leerlingen massaal het bos in trekken. Op zoek naar kastanjes of eikels, of speurend naar de juiste bladeren om het herbarium te vervolledigen. Maar een bos is natuurlijk nog eens zo mooi als het er proper bij ligt. De paadjes opruimen tijdens een boswandeling? Moet zeker kunnen.

02
okt
2018

Opgepast voor valse afvalzakken

Recent probeerde een onbekende in de regio aan de deur een rol afvalzakken te verkopen. Het ging naar alle waarschijnlijkheid om namaak. Wees hier waakzaam voor en koop je afvalzakken enkel via de officiële verkooppunten. Enkel officiële afvalzakken worden opgehaald, namaak brengt logischerwijs ook risico's wat betreft de kwaliteit met zich mee.