21
feb
2019

Ronde van het Warmtenet (1): De Poorterij

Het wielervoorjaar zit er aan te komen en omdat ook wij het al voelen kriebelen, springen we ook zèlf op de fiets. Niet voor 100+ kilometers op de nijdige hellingen van de Vlaamse ardennen, wel voor een gezapig kindvriendelijk tochtje van zo'n 14 km dwars door Roeselare. De Ronde van het Warmtenet is misschien nog niet zo bekend, maar heeft het wel in zich om een klassieker te worden.

20
feb
2019

MIROM Roeselare zoekt heel wat nieuwe collega's

Misschien zag je al een spot op televisie of kwam je onze campagne online al tegen, maar MIROM Roeselare is op zoek naar heel wat nieuwe collega's!  MIROM groeit en om onze taken en nieuwe uitdagingen ook in de toekomst te kunnen blijven volbrengen, hebben we extra medewerkers nodig.

15
feb
2019

Eigen kringloopwinkel bij Chiro Rumbeke

Een mooi voorbeeld van hergebruik bij de meisjes van Chirumbero, en een slimme oplossing voor een fenomeen waar wel meer mensen mee te maken krijgen. Kinderen groeien snel, da's een feit, en al helemaal als ze in een jeugdbeweging zitten. Gevolg: binnen een mum van tijd zijn ze uit hun (chiro)kleren gegroeid. En ondanks het feit dat ze soms heel hard hun best doen, zijn die kleren vaak niet eens versleten!

13
feb
2019

Hinder door stakingsdag blijft beperkt

De hinder van de nationale stakingsdag blijft voor MIROM Roeselare en MIROM Menen vrij beperkt voor de ophaling en op onze recyclageparken. De ophalers zijn voor zover bekend allemaal uitgereden, al is een beetje vertraging niet uitgesloten.

12
feb
2019

Applaus voor onze klimaatflandriens

Dikketruiendag vandaag en voor de 15de editie werden de fietsers in de kijker gezet. De fiets verkiezen boven de auto zorgt voor een pak minder uitstoot en dus werden in scholen en bedrijven pelotons van 'klimaatflandriens' gevormd. Leerlingen en/of werknemers werden er aangespoord de auto eens te laten staan en te voet of met de fiets te komen.

Wedstrijd bioscooptickets Urbanus

De peetvader van komisch Vlaanderen, Urbanus, wordt dit jaar 70 en dat viert hij onder meer met een eerste tekenfilm in de bioscoop. De film is gebaseerd op de gelijknamige stripverhalen en draait rond... afval. WIl je kans maken op een duoticket voor deze film? Dan mag je ons eens tonen hoe creatief JIJ kan zijn met afval. Weggooien is niet oké, maar het afval dat er is een nieuw leven geven als gebruiksvoorwerp of kunstobject, da's wél een goed idee.

06
feb
2019

Teken je ook de petitie voor een beter klimaatbeleid?

De klimaatspijbelaars in Brussel en voortaan ook in Leuven, Kortrijk en andere steden, maken het duidelijk en de massale opkomst voor de klimaatmarsen in de hoofdstad onderstrepen het: er groeit een groter bewustzijn en steeds meer mensen vinden het belangrijk dat klimaat op de agenda staat, ook op de politieke agenda.

31
jan
2019

Wat kunnen jongeren zélf doen voor het klimaat?

Voor de vierde week op rij zijn duizenden jongeren naar Brussel gereisd om daar te pleiten voor een beter klimaatbeleid. Ook in andere steden kwamen vandaag trouwens studenten samen voor een klimaatmars.  Ook vanuit de MIROM-gemeenten trokken jongeren naar de klimaatmars om er hun bezorgdheden te uiten. Logisch en een goeie zaak, want het gaat om hun toekomst. 

25
jan
2019

Doe nu ook zelf De Grote Zwerfvuilquiz

Op de terugkomdag voor onze vrijwilligers konden de aanwezigen ook hun kennis omtrent zwerfvuil en sluikstorten testen in De Grote Zwerfvuilquiz. Ze deden dat vrij goed, want de meeste teams scoorden meer dan 7/10.

Geslaagde terugkomdag voor onze zwerfvuilvrijwilligers

Donderdagavond 24 januari kregen we nogal wat volk over de vloer hier bij MIROM. Zo'n 80 zwerfvuilvrijwilligers uit Hooglede, Langemark-Poelkapelle, Houthulst, Lichtervelde, Torhout, Roeselare, WIngene, Moorslede, Zonnebeke, Koekelare, Staden  en Kortemark. Op zich nog een klein deel van het totàle aantal vrijwilligers, maar toch al een grote bende Mooimakers dus! 

23
jan
2019

Hét goede voornemen voor 2019: bewuster boodschappen doen

In onze nieuwsbrief van januari hadden we het over één van onze goede voornemens voor 2019: orde scheppen in ons magazijn. We zijn van plan om af en toe spullen weg te doen en omdat wij geloven in hergebruik en liever niets zomaar weggooien, gaan we af en toe cadeautjes uitdelen.