29
sep
2022

Vlaco lanceert app tegen verspilling

Vandaag is het de Internationale Dag tegen Voedselverspilling. En da's - misschien nu meer dan ooit - een belangrijk thema. Dagelijks belandt heel wat voedsel dat nog perfect eetbaar is, toch in de vuilnisbak. Uit onderzoek van het Departement Omgeving blijkt dat een gemiddeld Vlaams gezin per jaar maar liefst 369 euro aan voedsel weggooit.

09
sep
2022

Belangrijk voor tuinafvalklanten regio Menen

Bij MIROM Roeselare kan je een abonnement nemen om je tuinafval (twee)wekelijks te laten ophalen. Dat blijft ook zo voor de meeste klanten, maar voor inwoners van Menen, Wevelgem en Wervik wijzigt de situatie

08
sep
2022

Winnaar zoektocht Groenhove bekend

De hele maand augustus konden bezoekers van domein Groenhove op zoek naar 7 levensgrote historische personages van MIROM Roeselare. Van ridder Metalancelot over oerman M’ROM tot een Egyptische prinses: elk hadden ze een vraag die te maken had met afval sorteren of vermijden. 

17
aug
2022

Schrijf in voor Operatie Proper '22-'23

Vanaf nu kan je inschrijven voor de 6e editie van Operatie Proper. Dat is het beloningssysteem vanuit Mooimakers dat scholen en jeugdbewegingen een duwtje in de rug geeft voor de inspanningen om zwerfvuil aan te pakken. De bedoeling is dat je als school (maar dus ook als jeugdbeweging) een actieplan opstelt met enkele initiatieven om zwerfvuil in en rond de school (of lokaal) op een duurzame manier aan te pakken.

02
aug
2022

Zoektocht nu in Torhout, eerste winnaars beloond

Nog tot eind augustus kan je in Groenhove in Torhout meedoen aan de zomerzoektocht van MIROM Roeselare. Zeven personages staan er verspreid langs het traject van het bosleerpad (3,6 km) en elk hebben ze een vraag waarvan het goeie antwoord een letter voor een 7-letterwoord oplevert. Met dat antwoord maak je kans op een mooie prijs. Dat was zo in juli, toen de zoektocht nog in provinciedomein het Sterrebos in Rumbeke stond. Vicky D.

20
jul
2022

Breng je oude matras naar het recyclagepark

Heb je een nieuwe matras gekocht en heb je daarom een op overschot? Of heb je er nog eentje die serieus in de weg ligt? Weet dat er drie manieren zijn om daar gratis van af te komen. Is je matras nog in goeie staat? Dan kan die misschien naar de Kringwinkel, zodat iemand anders die nog kan gebruiken. Heel vaak zal de leverancier van je nieuwe matras de oude ook gewoon meenemen. De derde optie is om de matras naar je recyclagepark te brengen.

14
jul
2022

Hittemaatregelen voor afvalophaling en recyclagepark

De eerste hitte van deze zomer zit er aan te komen. Net als voor andere mensen die fysieke arbeid verrichten maken de hoge temperaturen het voor de afvalophalers extra lastig. En dus kan het zijn dat de ophalers hun ronde deze week weer iets vroeger dan gewoonlijk aanvatten. Op die manier kunnen ze het afval van voor je deur ophalen voor de hitte zich al te fel laat voelen.

16
jun
2022

Zomerzoektocht #nietmeervandezetijd

De zomer komt er aan en dan kan je met je gezin, je (klein)kinderen of vrienden heel wat leuks beleven, ook in eigen streek. Deze zomer kan je bovendien ook onze zomerzoektocht doen! In onze #nietmeervandezetijd-zoektocht speur je in een groene en speelse omgeving naar onze 7 historische personages. Die hebben elk een vraag voor je.

14
jun
2022

Parkwachters frissen kennis sorteerregels KGA op

De 12 gemeenten van MIROM Roeselare beschikken in totaal over 14 recyclageparken. Op al die parken staan parkwachters klaar om de bezoekers bij te staan met advies. Ze houden ook in de gaten dat de sorteerregels correct opgevolgd worden. MIROM Roeselare voorziet daarom regelmatig opleiding om bepaalde thema’s op te frissen, of om nieuwe info bij te brengen. De focus ligt in deze opleiding vaak op veiligheid.

Brandgevaar door batterijen tussen afval

Belangrijk: deponeer nóóit batterijen of apparaten in de perscontainer op je recyclagepark. En evenmin in de vuilniszak trouwens. De reden is eenvoudig: bij het gebruiken van de persmechanismen in de container of vuilniswagen, kan een batterij beschadigd geraken en zo brand veroorzaken. Bij een batterij die geperforeerd wordt, ontstaat immers een forse steekvlam. En vaak is er heel wat brandbaar materiaal aanwezig rondom.

03
jun
2022

Stefaan Van Coillie voorzitter MIROM Roeselare

Tijdens de algemene vergadering van afvalintercommunale MIROM Roeselare werd donderdagavond 2 juni een opvolger aangeduid voor Henk Kindt. Henk Kindt, die - conform de bestuursafspraken - eerder ook al stopte als schepen in Roeselare, geeft de fakkel door aan de  nieuwe voorzitter Stefaan Van Coillie uit Oekene. Hij werd in januari schepen in Roeselare en is onder meer bevoegd voor afval en netheid.

24
mei
2022

Openingsuren en ophaling hemelvaartweekend

Er zit (voor velen onder ons) een lang weekend aan te komen en dat heeft hier en daar gevolgen voor de openingsuren van de recyclageparken en de afvalophaling. Hieronder vind je een overzicht voor alle gemeenten van MIROM Roeselare. Deze informatie vind je ook op de website van jouw gemeente.