31
mrt
2021

Mogelijk druk op je recyclagepark

De paasvakantie is dit jaar een ‘paaspauze’ en duurt zo voor sommige mensen plots nog een weekje langer dan anders. Het is sowieso een drukke periode op het recyclagepark, daarom herinneren we jullie graag nog eens aan de geldende maatregelen op de parken.

30
mrt
2021

MIROM haalt 500ste lading asbest op

Dinsdag haalden medewerkers van de logistieke dienst van MIROM Roeselare de 500ste lading verpakte asbestplaten op in Wingene. MIROM Roeselare biedt sinds eind 2019 voordelige doe-het-zelfpakketten aan waarmee je op een veilige manier zelf golfplaten en dakleien met asbest kan verwijderen. In die pakketten zit een handleiding met extra informatie en twee sets persoonlijke beschermingsmiddelen, bestaande uit FFP3 stofmaskers, handschoenen en wegwerpoveralls.

29
mrt
2021

Aanbod herbruikbare bekers uitgebreid

Sinds vorig jaar is het een feit: wegwerpbekers op evenementen zijn verboden. Met wat geluk kunnen we later dit jaar opnieuw evenementen organiseren en dan komen de herbruikbare bekers van MIROM Roeselare misschien van pas.

18
mrt
2021

VACATURE Projectverantwoordelijke

MIROM Roeselare groeit is op zoek naar een nieuwe collega die in nauwe samenwerking met de directie en de verschillende afdelingen nieuwe projecten wil begeleiden van A tot Z.

Dit kan te maken hebben met afvalinzameling, maar bijvoorbeeld ook met de verbrandingsinstallatie. Deze projectverantwoordelijke is iemand met een masterdiploma, goesting om iets in handen te pakken en een brede interesse.

16
mrt
2021

MIROM bouwt duurzaam kantoorgebouw

Afvalintercommunale MIROM Roeselare groeit en kreeg er de voorbije jaren heel wat opdrachten bij. Ook de toekomst brengt extra werk op de plank om het afval- en milieubeheer in de regio klaar te stomen voor de komende decennia. Daarom nam MIROM de voorbije twee jaar zo’n 20 nieuwe medewerkers in dienst en er volgen nog vacatures.

15
mrt
2021

Glasbollen in ’t groen

Misschien zag je er al eentje opduiken in het straatbeeld, maar de glasbollen in de regio worden stelselmatig vervangen door gloednieuwe exemplaren. Opvallendste wijziging is de frisse groene tint, zodat je ze nog makkelijker vindt. De ‘flappen’ zijn ook vervangen door kleppen. Deze zorgen voor minder hinder en zijn makkelijker in onderhoud.

02
mrt
2021

Glasbol vol? Laat het weten

In de lente schieten blijkbaar niet enkel bloemetjes uit de grond, maar ook... flessen. Kan niet natuurlijk, want zo hoort het niet. Is een glasbol vol? Neem je flessen en bokalen dan weer mee. Via deze website of de gratis Recycle-app kan je vlot andere glasbollen in de buurt vinden.

23
feb
2021

VACATURE Polyvalent medewerker

Momenteel zoekt MIROM Roeselare een polyvalente medewerker (interim) voor een voltijdse opdracht voor maart en april.

Als polyvalent medewerker sta je in voor onderhoud van de installatie en de terreinen, herstellingen en diverse logistieke opdrachten. 

12
feb
2021

Wolkjes boven de schoorsteen

De voorbije dagen komen er af en toe wolkjes uit onze schoorsteen, terwijl je die anders niet ziet. Een fenomeen dat logischerwijs te maken heeft met de vriestemperaturen. De wolkjes zijn geen rook, maar waterdamp. Deze waterdamp is er altijd, maar is nu door de combinatie van de koude en luchtvochtigheid af en toe zichtbaar. Een beetje zoals bij mensen die thuis een aardgascondensatieketel hebben.

11
feb
2021

Extra warmte voor de koudste dagen

Het is deze week bibberen, met dagen na elkaar temperaturen onder 0. Op sommige plaatsen is het stoken om het huis of bedrijf enigszins aangenaam te houden, maar de klanten van het warmtenet van Roeselare kunnen op beide oren slapen: hun verwarming kan het vlotjes aan en het water uit de kraan is even warm als anders.

04
feb
2021

Geef je lampen een tweede leven

Is het licht uit zonder dat je op de schakelaar hebt gedrukt? Tijd voor een nieuwe lamp, maar denk er aan je oude lamp naar een Recupel-inzamelpunt te brengen. Gooi kapotte lampen zeker nooit in de restafvalzak of in de glasbol, daar horen ze niet thuis.

Spaar-, led- en buislampen bevatten immers niet alleen schadelijke stoffen, maar ook heel wat recycleerbare materialen. Recupel zamelt ze in en verwerkt ze tot grondstoffen voor nieuwe toestellen en andere toepassingen.

28
jan
2021

Gedichtendag: een vat dat je onderschat

Ook dit jaar kropen we even in onze pen voor een bijdrage aan Gedichtendag, het officiële startschot van de Week van de Poëzie. We hebben het over  de juiste keuze voor composteren. Want niét kiezen voor composteren? Neen, dat valt echt niet te rijmen...

 

Zit je met een zware zak?

vol resten van groenten en fruit

Stinkende smurrie en alles wak?

Neem dan nu een wijs besluit