26
feb
2020

Vlamingen zamelen 50% meer batterijen in

Met een stijging van maar liefst 50% zamelde de Vlaming tijdens de 'Gezocht campagne van Bebat' en de OVAM meer batterijen in dan ooit te voren. Met meer dan 26 miljoen batterijen verzamelde de Vlaming zo’n 3 ton kobalt, 11 ton nikkel en 138 ton ijzer. Beide organisaties riepen in oktober alle Vlamingen op om gebruikte batterijen die thuis blijven rondslingeren naar een inzamelpunt van Bebat te

25
feb
2020

Leer composteren in Torhout

Laat het winterzonnetje je al dromen van de lente? Kriebelt het al om weer in je tuin aan de slag te gaan? Komende zaterdag 29 februari kan je in terecht in De Kringwinkel in Torhout voor een woordje uitleg over composteren. Hoeveel plaats heb je nodig en waar zet je je vat of bak? Wat kan je composteren en wat niet? Hoe vaak moet je omzetten en wat kan je doen met je compost? ...

20
feb
2020

Ophaler gewond door glas in restafvalzak

Donderdagochtend is een ophaler van Renewi, die voor MIROM Roeselare de restafvalzakken in onze regio ophaalt, gewond geraakt aan het been toen hij bezig was aan zijn ophaalronde in Lichtervelde. De belader raakte gekwetst door een stuk glas dat in een van de restafvalzakken zat. De scherf zorgde voor een lelijke wonde. De man werd naar het ziekenhuis gebracht om de wonde er te laten reinigen en hechten. De politie kwam ook ter plaatse.

10
feb
2020

Hoe je afval aanbieden tijdens stormweer?

Storm Ciara laat zich voelen en de hevige wind kan zich ook de rest van de week nog voor hinder zorgen. Houd daar rekening mee voor de afvalophaling.

Die gaat door zoals voorzien, maar probeer te vermijden dat afval gaat wegwaaien. Zo houd je de buurt voor jezelf en je buren net én veilig:

05
feb
2020

Meer dan 500 leerlingen op Afvalreis

De leerlingen van het zesde leerjaar van 19 scholen uit onze regio komen - gespreid over twee weken - naar het hoofdkwartier van MIROM Roeselare op ‘afvalreis’. De leerlingen leren er in een interactieve quiz hoe je afval kan vermijden en hergebruiken en hoe de papa's en mama's centen kunnen besparen door beter te sorteren en slimmer om te springen met voedsel.

30
jan
2020

Gedichtendag: mee met PMD?

ben jij zo stilaan mee
met het sorteren der PMD?

drankkartons mochten al
blikjes zijn ook in dat geval
metalen verpakkingen zijn welkom dus
zoals die deo- of scheerschuimspuitbus

en dan de plastic verpakkingen
flessen, ja, maar ook andere dingen
zakjes en bakjes mogen er bij
en ook yoghurtpotjes maken ons blij

27
jan
2020

Recupel zet kunstwerk in Hooglede in de spotlights

Bijna 10 miljoen: dit is het aantal lampen en armaturen dat de Belgen in 2018 inzamelden. Een inspanning die beloond mag worden en daarom lanceerde Recupel in het najaar van 2019 een campagne waarbij elke Belg zijn of haar ‘verborgen parels’ kon signaleren: mooie maar ondergewaardeerde plekjes die het verdienen om in de spotlights geplaatst te worden. Bij de winnaars: 'Het Gesprek' aan De Sleedoorn in Hooglede.

21
jan
2020

Parkwachters klinken in de Kringwinkel

Dinsdagochtend werden de milieuambtenaren en parkwachters van de 12 gemeenten van MIROM Roeselare uitgenodigd voor de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. Niet in het hoofdkwartier van MIROM Roeselare zelf dit keer, wel in het logistiek centrum van de Kringwinkel Midwest in Ingelmunster, waartoe voor onze regio ook de Kringwinkels van Torhout en Roeselare behoren.

14
jan
2020

Sorteertips die je misschien nog niet kende

Tijdens de eindejaarsperiode kon je op de website van MIROM Roeselare onze 'eindejaarsquiz' spelen. Dat kan trouwens nog altijd als je je eigen kennis wil testen.

13
jan
2020

Schrijf nu nog in voor Operatie Proper

Doe je met jouw school of vereniging je best om zwerfvuil aan te pakken en wil je daar graag voor beloond worden? Of wil je als goed voornemen dit schooljaar zeker nog meedoen aan Operatie Proper? Heb je een vereniging met straffe leden die al eens de handen uit de mouwen willen steken om de buurt netjes te houden? Dan kan je (nog heel even) intekenen voor de derde editie van Operatie Proper en daar op het einde van de zomervakantie financieel voor beloond worden.

08
jan
2020

Hollandse kat op recyclagepark Hooglede

Op het recyclagepark kan je met heel wat terecht, maar dieren (gezond en wel, of iets minder) horen daar uiteraard niét bij. Maar op het recyclagepark van Hooglede zaten ze sinds vorige week vrijdag (3 januari) wel met een kattin. Het dier werd aangetroffen in een container en kon begin deze week gevangen worden, maar het was niet duidelijk hoe het beestje op het park is terechtgekomen.

06
jan
2020

De nieuwe restafvalzakken zijn er

Sinds 1 januari zijn de nieuwe restafvalzakken te koop in alle verkooppunten. Deze nieuwe zakken zijn geldig voor inwoners van Hooglede, Houthulst, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden, Torhout, Wingene en Zonnebeke en kosten voortaan 1,70 euro voor een grote en 0,85 euro voor een kleine.