27
mrt
2020

Geen blijf met je tuinafval? We helpen je graag

Nu de recyclageparken gesloten zijn omwille van COVID-19, weten sommige mensen geen blijf met grasmaaisel, snoeihout en ander tuinafval.  

Om tegemoet te komen aan de vele vragen, geeft MIROM Roeselare je graag enkele tips. 

25
mrt
2020

Gebruik nieuwe zakken, of oude met een sticker

In samenwerking met de ophaaldiensten en jouw gemeente doen we er alles aan om de ophaling aan huis (restafval, PMD en papier & karton) ook in deze moeilijke periode te blijven verzekeren. Maar voor restafval geldt wel nog altijd dat het gebruik van oude restafvalzakken (witte zakken, groene opdruk) zonder afvalsticker niét is toegestaan. De stickers zijn er al sinds begin dit jaar en ze zijn al verplicht sinds 1 maart.

24
mrt
2020

Controles op sluikstort gaan door

Sinds vorige week woensdag zijn de recyclageparken van de gemeenten van MIROM Roeselare gesloten. Vervelend voor wie nog met afval zit of voor wie net de grote lenteschoonmaak in de garage is begonnen, maar de veiligheid en gezondheid van onze parkwachters en bezoekers gaat voor.

23
mrt
2020

Hamster geen afvalzakken: voorraad genoeg

Hoewel er geen enkele reden toe is, wordt er dezer dagen in heel wat supermarkten gehamsterd. Voedingsmiddelen, toiletpapier... noem maar op. Niet nodig, want de winkels en distributeurs benadrukken dat er geen schaarste is en dat we in ons land over voldoende voorraad beschikken. Er is hoogstens het probleem dat het personeel de rekken niet tijdig aangevuld krijgt.

20
mrt
2020

Waarheen met je grasmaaisel: 5 tips

Het is een bizarre periode voor iedereen, we moeten allemaal anders gaan denken en ons gedrag hier en daar bijsturen. Nu de recyclageparken dicht zijn, lopen sommige mensen wat verloren met hun grasmaaisel. We geven hieronder enkele tips hoe je je grasmaaisel in de tuin kan gebruiken en/of stockeren.

Afvalophaling in Corona-tijden

In deze tijden is het van cruciaal belang dat we kunnen rekenen op de blijvende inzet van de zorgsector, voeding en logistiek, maar ook de afvalophaling is cruciaal om het voor alle mensen leefbaar te houden. Daarom roepen we op om respect te tonen voor de ophaaldiensten én om de afspraken correct op te volgen.

17
mrt
2020

UPDATE Recyclageparken en kringwinkels sluiten

De maatregelen om het Coronavirus het hoofd te bieden werden dinsdag verstrengd en dat heeft ook gevolgen voor de afvalinzameling.

De recyclageparken van MIROM Roeselare zijn sinds dinsdagmiddag 17 maart gesloten na een omzendbrief van de regering. 

Ook zijn de kringwinkels gesloten, in onze regio gaat het dan om de vestigingen in Roeselare en Torhout.

Ook de asbestinzameling wordt stopgezet, omdat de mondmaskers nu in de zorgsector nodig zijn.

13
mrt
2020

Corona: afvalophaling gehandhaafd, meeste recyclageparken open

Nu de overheid een uitgebreid en streng pakket aan maatregelen heeft uitgevaardigd om de Coronacrisis aan te pakken, zijn er logischerwijs ook vragen over de afvalophaling en de situatie op de recyclageparken. We proberen daar op deze pagina een duidelijk antwoord op te geven:

12
mrt
2020

Kan je ziek worden door afval?

Het is niet de meest courante vraag tijdens de Corona-crisis, maar ook vanuit MIROM Roeselare willen we correcte informatie verspreiden. Op de vraag of het virus zich via afval kan verspreiden (bvb gebruikte zakdoekjes of blikjes) kunnen we jullie evenwel geruststellen.

10
mrt
2020

Grote Lenteschoonmaak in jouw gemeente geannuleerd

In vele gemeenten waren er de komende weken opruimacties gepland.

Gezien de drastische maatregelen in het kader van de huidige corona/covid 19 situatie, worden alle opruimacties opgeschort. Eenmaal de rust is teruggekeerd, bekijken de gemeenten of er op een later tijdstip schoonmaakacties georganiseerd kunnen worden.

Daarnaast doen we ook een warme oproep aan de mooimakers om tijdelijk geen zwerfvuil op te ruimen zodat het risico op infectie beperkt wordt.

03
mrt
2020

Is je afvalzak niet meegenomen?

Werd je afvalzak deze week niet meegenomen en plakt er een weigeringssticker op? Dan is de kans groot dat je nog een oude restafvalzak zonder oranje afvalsticker hebt buitengezet. Sinds 1 maart worden oude restafvalzakken (witte zakken met donkergroene opdruk) niet meer meegenomen als er geen zo'n officiële sticker op kleeft.

Wat moet je doen als je afvalzak is blijven staan:

26
feb
2020

Vlamingen zamelen 50% meer batterijen in

Met een stijging van maar liefst 50% zamelde de Vlaming tijdens de 'Gezocht campagne van Bebat' en de OVAM meer batterijen in dan ooit te voren. Met meer dan 26 miljoen batterijen verzamelde de Vlaming zo’n 3 ton kobalt, 11 ton nikkel en 138 ton ijzer. Beide organisaties riepen in oktober alle Vlamingen op om gebruikte batterijen die thuis blijven rondslingeren naar een inzamelpunt van Bebat te