26
okt
2020

Recycle!-app in een nieuw jasje

Een vroeg eindejaarscadeau, want de nieuwe - gratis - Recycle! app is er. Met die app, beschikbaar voor iOs en Android, blijf je op de hoogte van alle ophalingen van restafval, PMD en papier & karton. Daarnaast vind je ook vlot alle inzamelpunten in je buurt.

22
okt
2020

Geen groente- of fruitafval op het recylagepark

Met groente- of fruitafval kan je niet terecht op het recyclagepark. Resten van groenten of vruchten bij het groenafval deponeren, is dan ook niet toegestaan, daar horen enkel grasmaaisel, haagscheersel, snoeihout, planten- en bloemenresten thuis.

Heb je appelbomen of perelaars staan en is er teveel oogst? Of zit je met andere overschotten (pompoenen, kolen, noten, kastanjes...) die je kwijt wil? Dan zijn er wel andere oplossingen.

Laat je klusgereedschap geen stof vergaren

De grondstoffen voor elektrisch tuin- en werkmateriaal worden schaarser. En dat kan reële gevolgen hebben voor onze kinderen en kleinkinderen. In onze tuinhuizen, garages en kelders liggen die grondstoffen echter stof te vergaren. Recycleer samen met Recupel voor de volgende generatie.

19
okt
2020

Ben jij bang van een compostvat?

Grote hoogtes, gevaarlijke beesten, de belastingbrief, donkere steegjes of het monster onder je bed… er zijn best veel dingen waar je bang van kan zijn. Maar een compostvat? Moet je daar bang voor zijn? Wij denken van niet, maar toch zijn er mensen die er niet echt durven aan beginnen. En dat terwijl je er nochtans heel wat mee bespaart: restafvalzakken en ritten naar het recyclagepark bijvoorbeeld. Maar moet je nu bang zijn?

16
okt
2020

Gooi nooit nog peuken weg

Wie al eens zwerfvuil opruimt, kent het fenomeen wel: peuken liggen overal en ze zijn verdorie moeilijk op te ruimen. Bovendien zijn sigarettenpeuken dan wel klein, ze zorgen voor heel wat vervuiling. Het duurt jaren eer ze zijn vergaan en dan nog laten ze heel wat chemicaliën achter in de natuur. Eén peuk kan tientallen liters water vervuilen. En er zijn er veel, héél veel. In aantal stuks maken peuken iets meer dan de helft uit van al het zwerfvuil op straat.

Wij doen - misschien - meer dan je denkt

'De MIROM', dat is 'de verbrandingsoven', dat is 'het containerpark' en dat is ook wel 'de vuilkar'. Allemaal grotendeels correct, maar eigenlijk zijn we nog veel meer dan dat. Volg gerust even mee en ontdek wat wij allemaal voor jou (kunnen) doen.

30
sep
2020

Tijdstip ophaling tuinafval kan wijzigen

Een belangrijk bericht voor de mensen die hun tuinafval laten ophalen aan huis, en meer specifiek de klanten bij de tuinafvalbak op vrijdag geledigd wordt. Nu steeds meer mensen er voor kiezen hun tuinafval aan huis te laten ophalen, zulllen de adressen voor de vrijdag over drie in plaats van twee rondes verdeeld worden.

29
sep
2020

Zo gooi je minder brood weg

Vandaag, dinsdag 29 september, is de internationale dag tegen voedselverspilling. De Food and Agricultural Organization of the United Nations schat dat wereldwijd zo’n veertien procent van het voedsel verloren gaat, ter waarde van ruim 339 miljard euro. Dat zorgt bovendien voor de uitstoot van 1,5 gigaton CO2-equivalenten aan broeikasgassen.

21
sep
2020

Beluister 'Pachamama' en laat een bos groeien

We weten niet wat jullie met gebruikte batterijen doen, maar dievanongs belanden in een Bebat-inzamelpunt. En dat is natuurlijk ook de bedoeling. Ook zangeres Slongs Dievanongs weet dat. Zij sloeg de handen in elkaar met Bebat voor haar nieuwe single. En wie luistert helpt de natuur bovendien zo al een stapje vooruit.

16
sep
2020

Afval in de auto: gebruik een gratis zakje

Wie vaak met de wagen onderweg is, krijgt logischerwijs ook al eens te maken met afval. Een leeg blikje of flesje, plastic wikkels van snoepgoed, papiertjes en parkeerticketjes, een bananenschil … Allemaal vrij courante fenomenen, maar als je aan het rijden bent, raak je je rommel niet altijd meteen kwijt. En toch houdt iedereen de wagen natuurlijk liefst ook wat netjes. Weinig mensen zijn immers graag onderweg in een rijdende vuilnisbak

15
sep
2020

Win een staycation met oude batterijen

De batterijtjes opladen door je oùde batterijen weg te doen. Yup, zò simpel kan het zijn. Nog tot eind december 2020 houdt Bebat maandelijks een tombolatrekking. De winnaars worden getrokken uit de inzendingen die klaarstaan voor recyclage.