02
mrt
2021

Glasbol vol? Laat het weten

In de lente schieten blijkbaar niet enkel bloemetjes uit de grond, maar ook... flessen. Kan niet natuurlijk, want zo hoort het niet. Is een glasbol vol? Neem je flessen en bokalen dan weer mee. Via deze website of de gratis Recycle-app kan je vlot andere glasbollen in de buurt vinden.

23
feb
2021

VACATURE Polyvalent medewerker

Momenteel zoekt MIROM Roeselare een polyvalente medewerker (interim) voor een voltijdse opdracht voor maart en april.

Als polyvalent medewerker sta je in voor onderhoud van de installatie en de terreinen, herstellingen en diverse logistieke opdrachten. 

12
feb
2021

Wolkjes boven de schoorsteen

De voorbije dagen komen er af en toe wolkjes uit onze schoorsteen, terwijl je die anders niet ziet. Een fenomeen dat logischerwijs te maken heeft met de vriestemperaturen. De wolkjes zijn geen rook, maar waterdamp. Deze waterdamp is er altijd, maar is nu door de combinatie van de koude en luchtvochtigheid af en toe zichtbaar. Een beetje zoals bij mensen die thuis een aardgascondensatieketel hebben.

11
feb
2021

Extra warmte voor de koudste dagen

Het is deze week bibberen, met dagen na elkaar temperaturen onder 0. Op sommige plaatsen is het stoken om het huis of bedrijf enigszins aangenaam te houden, maar de klanten van het warmtenet van Roeselare kunnen op beide oren slapen: hun verwarming kan het vlotjes aan en het water uit de kraan is even warm als anders.

04
feb
2021

Geef je lampen een tweede leven

Is het licht uit zonder dat je op de schakelaar hebt gedrukt? Tijd voor een nieuwe lamp, maar denk er aan je oude lamp naar een Recupel-inzamelpunt te brengen. Gooi kapotte lampen zeker nooit in de restafvalzak of in de glasbol, daar horen ze niet thuis.

Spaar-, led- en buislampen bevatten immers niet alleen schadelijke stoffen, maar ook heel wat recycleerbare materialen. Recupel zamelt ze in en verwerkt ze tot grondstoffen voor nieuwe toestellen en andere toepassingen.

28
jan
2021

Gedichtendag: een vat dat je onderschat

Ook dit jaar kropen we even in onze pen voor een bijdrage aan Gedichtendag, het officiële startschot van de Week van de Poëzie. We hebben het over  de juiste keuze voor composteren. Want niét kiezen voor composteren? Neen, dat valt echt niet te rijmen...

 

Zit je met een zware zak?

vol resten van groenten en fruit

Stinkende smurrie en alles wak?

Neem dan nu een wijs besluit

 

27
jan
2021

Videoreeks maakt sorteren begrijpelijk

In Vlaanderen zien we onszelf graag als sorteerkampioen en in veel gevallen klopt dat ook. Maar intussen moeten steeds meer afvalstromen selectief aangeboden worden en werd de sorteerinstructie voor PMD bijvoorbeeld uitgebreid. Niet eenvoudig om dan nog 'mee' te zijn met alles. Bovendien verwelkomt elke gemeente ook jaarlijks niéuwe inwoners. Uit andere gemeenten of provincies, maar natuurlijk van over de landsgrenzen.

26
jan
2021

Beluister een podcast over zwerfvuil

Jong geleerd is oud gedaan en dus zijn we zeer blij met elk initiatief dat de jongeren iets bijleert. Zeker als dat over afval en recycleren gaat.  'Wetenschapje', de podcast van Het Geluidshuis over wetenschap, wijdde onlangs een aflevering over zwerfvuil en recycleren.

21
jan
2021

Bloemen voor 10.000ste ophaling groot huisvuil

Donderdag 21 januari werd door de medewerkers van MIROM Roeselare een versleten salon en een oude relaxzetel opgehaald bij Cecile Van Walleghem in Torhout. Een vrij vaak voorkomend fenomeen, alleen ging het in dit geval om de 10.000ste ophaling van groot huisvuil door MIROM, sinds de start van deze dienstverlening op 1 januari 2009.

13
jan
2021

Vipbezoek van de vuilniswagen op school

Tijdens de week van de afvalophaler & recyclageparkwachter, eind november 2020, kon iedereen de ophalers en parkwachters bedanken voor hun harde én belangrijke werk. Dat kon - zoals altijd - door het afval correct aan te bieden, maar tijdens die week ook door een strik aan de vuilniszak te hangen of een (stoep)tekening of boodschap voor ze achter te laten.

06
jan
2021

Wat doe je met je kerstboom?

De drie koningen kunnen ook weer naar huis, dus is het misschien stilaan tijd om de kerstboom weg te halen. In je restafvalzak proppen is geen goed idee en verbranden ook niet.

Maar we hebben wel een paar andere suggesties:

04
jan
2021

10 zaken die we onthouden uit ons examen

Tijdens de eindejaarsperiode konden alle inwoners van de gemeenten van MIROM Roeselare hun kennis testen in een examen. 20 vragen over sorteren en onze dienstverlening. Héél veel mensen hebben het examen afgelegd en het moet gezegd: de leerkrachten zijn blij met het resultaat. Jullie behaalden gemiddeld 17,38 op 20 en dat is een héle mooie score. We gaan de lat volgend jaar een beetje hoger mogen leggen.