14
mei
2021

Warmtenet bereikt hart van Roeselare

De warmte die vrijkomt in de verbrandingsoven van MIROM voorziet op vandaag al heel wat woningen en gebouwen in Roeselare van schone energie. En dat warmtenet blijft groeien, want de komende jaren komen daar alvast twee van de mooiste monumenten van Roeselare bij: het Klein Seminarie en het nieuwe stadhuis.

29
apr
2021

Stop geen frituurolie in de restafvalzak

De voorbije week waren er tijdens de ophaling twee voorvallen waarbij flessen frituurolie in een vuilniszak zaten. In het eerste geval waren de gevolgen bovendien groot. Tijdens een ronde in Roeselare barstte een fles olie in een afvalzak en de smurrie belandde op het wegdek, waardoor de brandweer moest langskomen. Een tijdje geleden was er ook al een gelijkaardig voorval in Wingene.

Voor alle duidelijkheid: frituurolie mag niet in de restafvalzak!

Sluitingsdagen in mei

Opgelet als je de komende dagen naar het recyclagepark wil, want zaterdag 1 mei is een officiële feestdag en dan zijn alle recyclageparken in de 12 gemeenten van MIROM Roeselare logischerwijs gesloten.

Ook op donderdag 13 mei zijn de recyclageparken dicht.

23
apr
2021

Sortation Island: het verdict

De voorbije weken kon je op onze site meedoen aan onze Sortation Island-quiz. Om te weerstaan aan de verleiding om in de badkamer gewoon alles in één en dezelfde vuilnisbak te gooien, moest je op een foto aanduiden welke items in PMD, restafval, textielcontainer of bij het papier & karton moesten.

13
apr
2021

Koekelare & Torhout gaan voor 30% minder

Dinsdag werd het project '30% minder voorgesteld'. Met dit project dagen Koekelare en Torhout hun inwoners uit om de komende maanden minder restafval te produceren. Want het is nodig, het kan en... het is eigenlijk heel eenvoudig. Koekelare en Torhout namen daarom in samenwerking met MIROM Roeselare het initiatief voor de 30% minder campagne.

12
apr
2021

Lees de Milieukrant ook online

Bij het begin van de 'paaspauze' werd in de 12 gemeenten van MIROM Roeselare het voorjaarsnummer van onze Milieukrant bedeeld.

Paasquiz: dit is de winnaar

In de aanloop naar Pasen polsten we naar de sorteerinstructies voor 'paasgerelateerde verpakkingen'. Jullie waren goed op de hoogte, want de gemiddelde score bedroeg maar liefst 8,38 op 10! Toch waren er enkele vragen waar de oplossing niet voor iedereen duidelijk was. Dat ook een harde plastic doos en cellofaanfolie PMD zijn bijvoorbeeld. De juiste oplossingen vind je hier wat verder. 

31
mrt
2021

Mogelijk druk op je recyclagepark

De paasvakantie is dit jaar een ‘paaspauze’ en duurt zo voor sommige mensen plots nog een weekje langer dan anders. Het is sowieso een drukke periode op het recyclagepark, daarom herinneren we jullie graag nog eens aan de geldende maatregelen op de parken.

30
mrt
2021

MIROM haalt 500ste lading asbest op

Dinsdag haalden medewerkers van de logistieke dienst van MIROM Roeselare de 500ste lading verpakte asbestplaten op in Wingene. MIROM Roeselare biedt sinds eind 2019 voordelige doe-het-zelfpakketten aan waarmee je op een veilige manier zelf golfplaten en dakleien met asbest kan verwijderen. In die pakketten zit een handleiding met extra informatie en twee sets persoonlijke beschermingsmiddelen, bestaande uit FFP3 stofmaskers, handschoenen en wegwerpoveralls.

29
mrt
2021

Aanbod herbruikbare bekers uitgebreid

Sinds vorig jaar is het een feit: wegwerpbekers op evenementen zijn verboden. Met wat geluk kunnen we later dit jaar opnieuw evenementen organiseren en dan komen de herbruikbare bekers van MIROM Roeselare misschien van pas.

18
mrt
2021

VACATURE Projectverantwoordelijke

MIROM Roeselare groeit is op zoek naar een nieuwe collega die in nauwe samenwerking met de directie en de verschillende afdelingen nieuwe projecten wil begeleiden van A tot Z.

Dit kan te maken hebben met afvalinzameling, maar bijvoorbeeld ook met de verbrandingsinstallatie. Deze projectverantwoordelijke is iemand met een masterdiploma, goesting om iets in handen te pakken en een brede interesse.

16
mrt
2021

MIROM bouwt duurzaam kantoorgebouw

Afvalintercommunale MIROM Roeselare groeit en kreeg er de voorbije jaren heel wat opdrachten bij. Ook de toekomst brengt extra werk op de plank om het afval- en milieubeheer in de regio klaar te stomen voor de komende decennia. Daarom nam MIROM de voorbije twee jaar zo’n 20 nieuwe medewerkers in dienst en er volgen nog vacatures.