14
jun
2021

Mondmasker nog altijd verplicht op recyclagepark

De voorbije dagen werden er versoepelingen doorgevoerd en is de mondmaskerplicht op sommige plaatsen niet langer verplicht. Dat is bijvoorbeeld het geval op parkings en in sommige winkelkernen. Maar op het recyclagepark is het dragen van een mondmasker nog altijd verplicht. Dit is het geval voor parkwachters én bezoekers. 

Het gaat om de wettelijke richtlijn die nog steeds van kracht is, de omzendbrief in deze is nog altijd geldig. 

10
jun
2021

Daarom geen vuilnisbakken in het bos

Mogelijk heb je je al eens afgevraagd waarom je in een bos of natuurgebied amper een vuilnisbak tegenkomt. Dat heeft een paar goede redenen:

09
jun
2021

Scoor zelf op het EK voetbal

Het Europees kampioenschap voetbal is er en dus stijgt ook de Rode Duivels-koorts. Zeker nu de corona-maatregelen wat soepeler zijn en we ook weer kùnnen afspreken met vrienden en familie om samen te genieten van een (hopelijk spannende) voetbalavond. 

Onze betrachting is er natuurlijk voor te zorgen dat dit gebeurt met zo weinig mogelijk afval, vandaar dat we jullie graag wat tips geven voor een duurzame beleving van een fantastisch voetbalfestijn.

07
jun
2021

Kringloopmaand juni: wandelen en ontdekken

Juni is kringloopmaand en dan zet Vlaco de kringlooptechnieken extra in de kijker. En dat is nuttig, want als er één ding is waarop Covid-19 zeker geen negatief effect had, dan is het wel op de liefde van de Vlaming voor zijn tuin. De hele maand valt er heel wat te ontdekken, ook in onze regio.

01
jun
2021

Gezocht: nieuwe Vlaco-lesgevers

Ben jij een (compost)vat vol kennis over composteren, kippen, mulch en/of snoeien en wil je anderen daarvan laten meegenieten? Of ben je een man/vrouw van de praktijk en bezit je de kunst om je vakmanschap over te brengen op anderen? Als de kringloop van grondstoffen in keuken en tuin jou boeit en als de zorg voor leefmilieu, klimaat, duurzaamheid en biodiversiteit vaste waarden zijn voor jou, dan ben jij misschien wel een perfecte lesgever voor Vlaco.

28
mei
2021

Wordt jouw frigo correct gerecycleerd?

Nog te veel koelkasten en diepvriezers belanden niet in het juiste recyclagecircuit: maar liefst 1 op 3. Jaarlijks verdwijnen er zo ongeveer 200.000 koelkasten en diepvriezers van de radar.

27
mei
2021

Polyvalente medewerker gezocht

Voor een interim opdracht tijdens de maanden juni & juli zoeken we nog een polyvalente medewerker. 

Je werkt flexibel en nauwkeurig en bent een teamspeler. Je wordt ingezet bij de logistieke diensten en voert onder meer onderhoudstaken uit, maar ook logistieke taken en kleine herstellingen. Je rapporteert daarvoor aan de planners en aan je diensthoofd. 

26
mei
2021

Hoe lang nog stickers op afvalzakken

De nieuwe afvalzakken van MIROM Roeselare (wit met blauw opdruk) zijn intussen al bijna anderhalf jaar geleden gelanceerd en een vertrouwd zicht in het straatbeeld.

14
mei
2021

Warmtenet bereikt hart van Roeselare

De warmte die vrijkomt in de verbrandingsoven van MIROM voorziet op vandaag al heel wat woningen en gebouwen in Roeselare van schone energie. En dat warmtenet blijft groeien, want de komende jaren komen daar alvast twee van de mooiste monumenten van Roeselare bij: het Klein Seminarie en het nieuwe stadhuis.

29
apr
2021

Stop geen frituurolie in de restafvalzak

De voorbije week waren er tijdens de ophaling twee voorvallen waarbij flessen frituurolie in een vuilniszak zaten. In het eerste geval waren de gevolgen bovendien groot. Tijdens een ronde in Roeselare barstte een fles olie in een afvalzak en de smurrie belandde op het wegdek, waardoor de brandweer moest langskomen. Een tijdje geleden was er ook al een gelijkaardig voorval in Wingene.

Voor alle duidelijkheid: frituurolie mag niet in de restafvalzak!

Sluitingsdagen in mei

Opgelet als je de komende dagen naar het recyclagepark wil, want zaterdag 1 mei is een officiële feestdag en dan zijn alle recyclageparken in de 12 gemeenten van MIROM Roeselare logischerwijs gesloten.

Ook op donderdag 13 mei zijn de recyclageparken dicht.

23
apr
2021

Sortation Island: het verdict

De voorbije weken kon je op onze site meedoen aan onze Sortation Island-quiz. Om te weerstaan aan de verleiding om in de badkamer gewoon alles in één en dezelfde vuilnisbak te gooien, moest je op een foto aanduiden welke items in PMD, restafval, textielcontainer of bij het papier & karton moesten.