18
jul
2024

Gino uit Hooglede MirOlympisch kampioen

Volgende week starten de olympische spelen in Parijs. Maar woensdagavond werd er in Roeselare al een andere titel uitgereikt. Gino Bonte uit Hooglede kroonde zich in het auditorium van Mirom tot ‘MirOlympisch’ kampioen. Elke Vercaigne uit Zonnebeke pakt zilver, het brons is voor Frederik Vanderhaeghe uit Kortemark.

24
jun
2024

Proefproject gft-inzameling in Moorslede

Op 1 januari 2026 – nog meer dan een jaar ver - moet er een aparte inzameling van gft zijn in heel Vlaanderen. Ook in de regio van Mirom Roeselare  (Midden-West-Vlaanderen) wordt dan gestart met de inzameling van deze fractie. Met gft (of bioafval) bedoelen we het organische deel van het huishoudelijk afval: afval van groenten en fruit, kleine hoeveelheden tuinafval en ook brood of gekookte etensresten.

21
mei
2024

Symbolische start warmtenet in stadhuis

Dinsdagmorgen werd het nieuw stadhuis van Roeselare met een druk op de knop voorzien van warmte afkomstig van het warmtenet. Dit symbolisch moment in de kelder van het nieuwe stadhuis (dat deze zomer de deuren opent) vormt het slotstuk voor een belangrijke uitbreiding van het warmtenet in het stadscentrum.

19
apr
2024

Chili & Mozzy winnen de verkiezingen

Het wordt dit jaar de ene verkiezing na de andere, maar in de verkiezing van de Knapste Kip van Mirom zijn de winnaars nu al bekend. Chili uit Roeselare krijgt de prijs van de jury, Mozzy uit Oostnieuwkerke verzamelde het meeste stemmen bij het publiek.

03
apr
2024

Nieuwe look voor restafvalzak

Vorig jaar kreeg Mirom een nieuw logo en een nieuwe look. Tot dusver was dat nog niet te zien aan de afvalzak, maar daar komt vanaf dit voorjaar verandering in.

19
mrt
2024

Zwerfvuil opruimen: doe het veilig

Trek je op pad om zwerfvuil in de buurt op te ruimen? Da’s super! Maar… let er op dat dit voor jezelf en anderen veilig verloopt. Een fluojas, handschoenen en een grijpstok zijn de basisuitrusting van elke opruimer. Kijk zeker uit met scherpe voorwerpen (glas, naalden) of batterijen, en houd ook het verkeer in de gaten als je iets op straat opruimt. 

Dé sluikstorter bestaat niet

Elke speurder zal het beamen: het is handig als je een concreet daderprofiel kan bepalen om zo een dader te klissen. De realiteit is dat dit voor sluikstorters haast onmogelijk is. ‘Dé sluikstorter’ bestaat immers niet.

  • M/V/X

Afval op straat achterlaten heeft niets te maken met gender. Sluikstorters zijn zowel mannen als vrouwen.

06
mrt
2024

Woordje uitleg voor brandweer Roeselare

Veiligheid en kennis is belangrijk. Daarom gaf onze collega deze week een woordje uitleg aan verschillende brandweerlieden van het Roeselaarse korps. Het warmtenet komt op heel wat plaatsen, dus is het wel belangrijk dat ook de mensen van de brandweer op de hoogte zijn van waar dat loopt en hoe het werkt.

26
jan
2024

Renovatie kantoorgebouw Mirom

Wie hier tegenwoordig passeert aan onze hoofdzetel heeft het vast al gemerkt: er scheelt wat met onze (in sommige kringen iconische) 'schuine' voorgevel. Maar geen paniek: er is niks ontploft en we gaan onze energiecentrale ook niet (helemaal) afbreken. Wel staat er een grondige renovatie voorzien van onze voormalige kantoren.

16
jan
2024

Koude zorgt voor warmterecord

Het is al een tijdje behoorlijk koud, en dus draait ons warmtenet op volle toeren. Logisch, want als het vriest wordt er overal sneller en meer verwarmd. Vandaar dat wij bij Mirom niet naar de thermometer moeten kijken om te zien of het koud is. We merken dat doorgaans vrij snel aan de 'warmtevraag'.  Vriesdagen zorgen voor een hogere activiteit en gezien wij de voorbije maanden en jaren enkele extra gebouwen hebben aangesloten, sneuvelen er records.
 

11
jan
2024

Zakken sluikstort leiden naar dader

Sluikstort blijft een probleem dat voor hinder en ergernis zorgt. Het is nefast voor de openbare netheid en dus bundelen Mirom en de gemeenten de krachten om dit fenomeen op verschillende manieren aan te pakken. Er is sensibilisering, maar we zetten bv. ook camera's in om sluikstorters te betrappen, te identificeren en te beboeten. 
 

10
jan
2024

Winnaars examen zijn bekend

Tijdens de laatste twee weken van 2023 konden de inwoners van de gemeenten van Mirom Roeselare hun kennis testen in het 'examen' van Mirom. Voor het vierde jaar op rij schotelden we onze inwoners 20 meerkeuzevragen voor over sorteren, afval vermijden en over Mirom zelf.