16
jun
2022

Zomerzoektocht #nietmeervandezetijd

De zomer komt er aan en dan kan je met je gezin, je (klein)kinderen of vrienden heel wat leuks beleven, ook in eigen streek. Deze zomer kan je bovendien ook onze zomerzoektocht doen! In onze #nietmeervandezetijd-zoektocht speur je in een groene en speelse omgeving naar onze 7 historische personages. Die hebben elk een vraag voor je.

14
jun
2022

Parkwachters frissen kennis sorteerregels KGA op

De 12 gemeenten van MIROM Roeselare beschikken in totaal over 14 recyclageparken. Op al die parken staan parkwachters klaar om de bezoekers bij te staan met advies. Ze houden ook in de gaten dat de sorteerregels correct opgevolgd worden. MIROM Roeselare voorziet daarom regelmatig opleiding om bepaalde thema’s op te frissen, of om nieuwe info bij te brengen. De focus ligt in deze opleiding vaak op veiligheid.

Brandgevaar door batterijen tussen afval

Belangrijk: deponeer nóóit batterijen of apparaten in de perscontainer op je recyclagepark. En evenmin in de vuilniszak trouwens. De reden is eenvoudig: bij het gebruiken van de persmechanismen in de container of vuilniswagen, kan een batterij beschadigd geraken en zo brand veroorzaken. Bij een batterij die geperforeerd wordt, ontstaat immers een forse steekvlam. En vaak is er heel wat brandbaar materiaal aanwezig rondom.

03
jun
2022

Stefaan Van Coillie voorzitter MIROM Roeselare

Tijdens de algemene vergadering van afvalintercommunale MIROM Roeselare werd donderdagavond 2 juni een opvolger aangeduid voor Henk Kindt. Henk Kindt, die - conform de bestuursafspraken - eerder ook al stopte als schepen in Roeselare, geeft de fakkel door aan de  nieuwe voorzitter Stefaan Van Coillie uit Oekene. Hij werd in januari schepen in Roeselare en is onder meer bevoegd voor afval en netheid.

24
mei
2022

Openingsuren en ophaling hemelvaartweekend

Er zit (voor velen onder ons) een lang weekend aan te komen en dat heeft hier en daar gevolgen voor de openingsuren van de recyclageparken en de afvalophaling. Hieronder vind je een overzicht voor alle gemeenten van MIROM Roeselare. Deze informatie vind je ook op de website van jouw gemeente.

18
mei
2022

Koppel slechtvalken op schoorsteen

Goed nieuws van hoog niveau, want de nestkast bovenop onze schoorsteen heeft weer bewoners. In 2019 streek er voor het eerst een slechtvalk neer, toen acht jaar nadat de nestkast er bewust voor die bezoeker was geïnstalleerd. Twee jaar geleden werden er ook eitjes gelegd, maar helaas resulteerde dat toen niet in jonge slechtvalkjes.

17
mei
2022

Ophaling tuinafval soms later dan anders

De ophaling van tuinafval zit op kruissnelheid. Mede door het mooie weer staan zowat alle bakken buiten en zitten ze ook goed vol. Op volle capaciteit gaat het om meer dan 10.000 adressen. De ophalers komen ze met plezier ledigen, maar door het grote volume kan dit soms wel langer duren. Soms kan dit betekenen dat de tuinafvalbak heel erg vroeg 's ochtends, pas in de late namiddag of zelfs nog 's avonds geledigd wordt.

12
mei
2022

Ophalers krijgen te maken met agressie

Het afval dat je buiten zet voor de ophaling aan huis, moet aan een aantal afspraken voldoen. Op het juiste tijdstip buiten, geen scherpe voorwerpen of frituurolie in de zak én niet meer dan 15 kg. Als een van deze aspecten niet gerespecteerd wordt, dan blijft het afval staan en kleven de ophalers er een weigeringssticker op.

27
apr
2022

Dit zijn de 20 knapste kippen

Om de vele voordelen van kippen in de kijker te zetten, ging MIROM Roeselare dit jaar op zoek naar de ‘knapste kip’. Meer dan 130 mensen stuurden een foto in, daarna konden die hun achterban oproepen om hun knappe kip in het album op de Facebookpagina van MIROM Roeselare een like of een hartje te geven. Ruim 12.000 stemmen werden uitgedeeld.

22
apr
2022

Sorteerinstructies: nu ook in Oekraïens

Door de oorlog in Oekraïne zoeken heel wat mensen een veilige plek. Ook ons land vangt vluchtelingen op en die komen ook in onze regio terecht. Voor die mensen is alles nieuw en bovendien zijn allerlei instructies hier in een taal die ze niet begrijpen. Dat is ook zo voor sorteerregels.

21
apr
2022

Kies de knapste kip

Wij bij MIROM zijn dol op kippen, dat weten jullie al. Kippen eten zoveel restjes dat je afvalzak nog amper vol raakt. Bovendien vragen ze minder onderhoud dan je denkt, voorzien ze ons van eitjes en zorgen ze voor leven in je tuin. Daarom organiseerden we voor het derde jaar op rij de actie 'Start to kip', waarmee dit jaar 50 gezinnen de stap kunnen zetten naar kippen, met de aankoop van een voordelig en degelijk startpakket. 

14
apr
2022

Ronde tuinafval paasmaandag: al op zaterdag

Belangrijk bericht voor de mensen bij wie de tuinafvalophaling op maandag plaatsvindt. Maandag 18 april (paasmaandag) is een officiële feestdag en daarom zal de ophaling wat eerder plaatsvinden, en uitzonderlijk op een zaterdag. De ophaling van 18 april zal opgehaald worden op zaterdag 16 april.