09
aug
2022

Maatregelen hittegolf augustus

De droge zomer blijft maar duren en deze week gaat het zelfs richting hittegolf. Dit betekent dat ook de afvalophaling hier en daar bijgestuurd wordt. Zo kunnen de ophalers van restafval, PMD, P&K en tuinafval vanaf woensdag 10 augustus een uurtje vroeger starten. Op die manier kunnen ze hun ronde wat vroeger afronden en de ergste hitte op de middag deels vermijden. Zet je afval zeker de avond voordien buiten.

02
aug
2022

Zoektocht nu in Torhout, eerste winnaars beloond

Nog tot eind augustus kan je in Groenhove in Torhout meedoen aan de zomerzoektocht van MIROM Roeselare. Zeven personages staan er verspreid langs het traject van het bosleerpad (3,6 km) en elk hebben ze een vraag waarvan het goeie antwoord een letter voor een 7-letterwoord oplevert. Met dat antwoord maak je kans op een mooie prijs. Dat was zo in juli, toen de zoektocht nog in provinciedomein het Sterrebos in Rumbeke stond. Vicky D.

20
jul
2022

Breng je oude matras naar het recyclagepark

Heb je een nieuwe matras gekocht en heb je daarom een op overschot? Of heb je er nog eentje die serieus in de weg ligt? Weet dat er drie manieren zijn om daar gratis van af te komen. Is je matras nog in goeie staat? Dan kan die misschien naar de Kringwinkel, zodat iemand anders die nog kan gebruiken. Heel vaak zal de leverancier van je nieuwe matras de oude ook gewoon meenemen. De derde optie is om de matras naar je recyclagepark te brengen.

14
jul
2022

Hittemaatregelen voor afvalophaling en recyclagepark

De eerste hitte van deze zomer zit er aan te komen. Net als voor andere mensen die fysieke arbeid verrichten maken de hoge temperaturen het voor de afvalophalers extra lastig. En dus kan het zijn dat de ophalers hun ronde deze week weer iets vroeger dan gewoonlijk aanvatten. Op die manier kunnen ze het afval van voor je deur ophalen voor de hitte zich al te fel laat voelen.

16
jun
2022

Zomerzoektocht #nietmeervandezetijd

De zomer komt er aan en dan kan je met je gezin, je (klein)kinderen of vrienden heel wat leuks beleven, ook in eigen streek. Deze zomer kan je bovendien ook onze zomerzoektocht doen! In onze #nietmeervandezetijd-zoektocht speur je in een groene en speelse omgeving naar onze 7 historische personages. Die hebben elk een vraag voor je.

14
jun
2022

Parkwachters frissen kennis sorteerregels KGA op

De 12 gemeenten van MIROM Roeselare beschikken in totaal over 14 recyclageparken. Op al die parken staan parkwachters klaar om de bezoekers bij te staan met advies. Ze houden ook in de gaten dat de sorteerregels correct opgevolgd worden. MIROM Roeselare voorziet daarom regelmatig opleiding om bepaalde thema’s op te frissen, of om nieuwe info bij te brengen. De focus ligt in deze opleiding vaak op veiligheid.

Brandgevaar door batterijen tussen afval

Belangrijk: deponeer nóóit batterijen of apparaten in de perscontainer op je recyclagepark. En evenmin in de vuilniszak trouwens. De reden is eenvoudig: bij het gebruiken van de persmechanismen in de container of vuilniswagen, kan een batterij beschadigd geraken en zo brand veroorzaken. Bij een batterij die geperforeerd wordt, ontstaat immers een forse steekvlam. En vaak is er heel wat brandbaar materiaal aanwezig rondom.

03
jun
2022

Stefaan Van Coillie voorzitter MIROM Roeselare

Tijdens de algemene vergadering van afvalintercommunale MIROM Roeselare werd donderdagavond 2 juni een opvolger aangeduid voor Henk Kindt. Henk Kindt, die - conform de bestuursafspraken - eerder ook al stopte als schepen in Roeselare, geeft de fakkel door aan de  nieuwe voorzitter Stefaan Van Coillie uit Oekene. Hij werd in januari schepen in Roeselare en is onder meer bevoegd voor afval en netheid.

24
mei
2022

Openingsuren en ophaling hemelvaartweekend

Er zit (voor velen onder ons) een lang weekend aan te komen en dat heeft hier en daar gevolgen voor de openingsuren van de recyclageparken en de afvalophaling. Hieronder vind je een overzicht voor alle gemeenten van MIROM Roeselare. Deze informatie vind je ook op de website van jouw gemeente.

18
mei
2022

Koppel slechtvalken op schoorsteen

Goed nieuws van hoog niveau, want de nestkast bovenop onze schoorsteen heeft weer bewoners. In 2019 streek er voor het eerst een slechtvalk neer, toen acht jaar nadat de nestkast er bewust voor die bezoeker was geïnstalleerd. Twee jaar geleden werden er ook eitjes gelegd, maar helaas resulteerde dat toen niet in jonge slechtvalkjes.

17
mei
2022

Ophaling tuinafval soms later dan anders

De ophaling van tuinafval zit op kruissnelheid. Mede door het mooie weer staan zowat alle bakken buiten en zitten ze ook goed vol. Op volle capaciteit gaat het om meer dan 10.000 adressen. De ophalers komen ze met plezier ledigen, maar door het grote volume kan dit soms wel langer duren. Soms kan dit betekenen dat de tuinafvalbak heel erg vroeg 's ochtends, pas in de late namiddag of zelfs nog 's avonds geledigd wordt.

12
mei
2022

Ophalers krijgen te maken met agressie

Het afval dat je buiten zet voor de ophaling aan huis, moet aan een aantal afspraken voldoen. Op het juiste tijdstip buiten, geen scherpe voorwerpen of frituurolie in de zak én niet meer dan 15 kg. Als een van deze aspecten niet gerespecteerd wordt, dan blijft het afval staan en kleven de ophalers er een weigeringssticker op. De eigenaar moet het afval dan weer binnen pakken en bij de volgende ophaling correct aanbieden.