16
sep
2020

Wie vaak met de wagen onderweg is, krijgt logischerwijs ook al eens te maken met afval. Een leeg blikje of flesje, plastic wikkels van snoepgoed, papiertjes en parkeerticketjes, een bananenschil … Allemaal vrij courante fenomenen, maar als je aan het rijden bent, raak je je rommel niet altijd meteen kwijt. En toch houdt iedereen de wagen natuurlijk liefst ook wat netjes. Weinig mensen zijn immers graag onderweg in een rijdende vuilnisbak

Je afval weggooien is, ook als je onderweg bent, uiteraard geen optie. Zwerfvuil verspreiden en sluikstorten zijn strafbare feiten die gezien, geregistreerd en bestraft kunnen worden. Afval hoort niet thuis langs de rand van de weg. Bovendien wekt zwerfvuil ergernis op en is het slecht voor het milieu.

De beste oplossing is dus het afval gewoon even bij te houden tot je op je bestemming bent en het daar in de correcte vuilnisbak te deponeren. Om de automobilisten daarbij een handje te helpen, bestaan er nu handige autoafvalzakjes: eenvoudige en propere zakjes die je aan de binnenkant van je deur of op een andere plaats in je auto kan hangen. Je kan er een bescheiden hoeveelheid afval in kwijt. Eens ter plaatse maak je het zakje leeg in de vuilnisbak en kan je het opnieuw gebruiken. Dubbele winst, want geen afval op straat en je wagen blijft proper!

De autoafvalzakjes zijn – vanaf maandag 21 september 2020 en zolang de voorraad strekt - gratis verkrijgbaar in je gemeentehuis of aan het onthaal van MIROM Roeselare.