15
jul
2020

De voorbije Coronamaanden kon er geen asbest meer ingezameld worden omwille van het verbod op de verkoop van FFP2- en FFP3-maskers die gereserveerd werden voor de zorgsector.
Dit verbod is ondertussen opgeheven. Dat betekent dat de verwijdering en de aanlevering van asbest op de recyclageparken opnieuw op een veilige manier kan verlopen, met voldoende beschikbaar veiligheidsmateriaal.

Vanaf maandag 17 augustus is het opnieuw mogelijk om op de recyclageparken in de regio van MIROM Roeselare asbest aan te brengen. Om de drukte op zaterdag te vermijden, wordt er afgeraden om dan asbest aan te brengen.

Hou bij je bezoek, naast de algemene COVID-maatregelen, rekening met volgende zaken:

  • Sinds 1 januari is het in de regio van MIROM Roeselare verplicht om asbest in specifieke verpakking aan te brengen. Dit koop je vooraf aan via de betaalzuil op het recyclagepark.
  • Voorlopig kan je geen PBM’s (Persoonlijk beschermingsmateriaal) meer op het recyclagepark kopen, koop dit aan via bijvoorbeeld doe-het-zelfzaken.
  • Enkel hechtgebonden asbest wordt aanvaard. 
  • Bericht voor de inwoners van Houthulst en Kortemark: bel de parkwachter voor je het recyclagepark bezoekt met asbest
  • Bericht voor de inwoners van Torhout: een bezoek aan het recyclagepark is enkel mogelijk na afspraak.

Vanaf 17 augustus start ook opnieuw de inzameling aan huis van plaatzaken. Hou  er echter rekening mee dat nieuwe aanvragen pas eind dit jaar behandeld kunnen worden. De aanvragen worden in volgorde van ontvangst behandeld. De inzameling aan huis van containers wordt pas in de loop van 2021 heropgestart.