18
nov
2018

Van maandag 19 t.e.m. vrijdag 23 november is er de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter. De hele week bedanken we de mensen die het hele jaar door, vaak in weer en wind, het afval van voor jullie deur komen plukken. 15.000 tot 20.000 stappen per dag zijn geen uitzondering, vaak tillen ze op één ronde wel 1.000 zakken van gemiddeld 10 kg. Die mannen en vrouwen verdienen dus ons en jullie respect. Daarom zetten we ze een week lang in de kijker én trakteerden we ze al op iets lekkers.

Maar ook JIJ kan iets doen. Meer nog, er zijn zelfs 5 dingen die je kunt doen:

  1. Plak een sticker of schrijf zelf een vriendelijke boodschap op je afvalzak. Gratis stickers vind je in het gemeentehuis en op je recyclagepark. Uiteraard kan je ook gewoon een praatje maken als je ze ziet, of gewoon je duim in de lucht steken.
  2. Laat een complimentje of een persoonlijke boodschap achter via onze website. Gewoon straat en gemeente vermelden en wij zorgen dat je boodschap bij de juiste mensen terechtkomt!
  3. Maak een leuke foto of selfie van/voor/met je afvalophaler en deel die op onze Facebookpagina, of op andere sociale media met hashtag #HouHetNet. Op de website www.houhetnet.be vind je overigens ook nog filmpjes en tips.
  4. Je kennis eens testen en er zélf iets mee winnen? Dat kan ook. Doe mee aan onze afvalquiz en maak kans op een mooie prijs.
  5. En de laatste is nog de eenvoudigste: bied je afval correct aan. Door rekening te houden met de basisregels voor het buiten zetten van restafval, PMD of papier & karton en hoffelijk te zijn in het verkeer, maak je het de chauffeurs en beladers al een stuk aangenamer! 

Dus maak er maar een fijne week van voor jezelf én de ophalers... en meteen ook voor de rest van het jaar natuurlijk!