17
jul
2019

Woensdagochtend is brand ontstaan in een vuilniswagen van ophaaldienst Renewi in Roeselare. De brand ontstond omstreeks 6.30 uur tijdens de ophaalronde van restafval in Roeselare, langs de Brugsesteenweg. De ophalers hoorden een kleine explosie in de laadruimte en zetten de ophaalwagen meteen aan de kant. Ze verwittigden de hulpdiensten en losten de lading na overleg met de brandweer op een parking langs de Brugsesteenweg.

De brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur vrij snel blussen. Niemand raakte gewond en de vuilniswagen zelf liep gelukkig ook geen schade op. Tijdens een controle vonden de brandweerlieden een aanzienlijke voorraad inspuitingen en spuitbussen, vermoedelijk ook de oorzaak van de brand. De verantwoordelijke kan getraceerd worden en riskeert een boete. De persoon in kwestie mag een bezoekje van de politie verwachten.

Uiteraard zorgde het voorval ook voor enige vertraging. Na enkele uren en het regelen van alle formaliteiten konden de ophalers hun weg voortzetten. Een tweede wagen kwam ter plaatse om de geloste lading weer in te laden en ook af te voeren.