13
apr
2022

Een beetje extra leesvoer voor het paasweekend, want deze week wordt onze nieuwe milieukrant bedeeld in alle gemeenten van MIROM Roeselare. Afhankelijk van je gemeente vond je ze al in de brievenbus, of komt ze er snel aan. Dit keer telt de milieukrant overigens vier pagina’s extra, maar we hebben dan ook veel te vertellen.

Er is bijvoorbeeld de start van onze campagne ‘#nietmeervandezetijd’, waarin we er op wijzen dat het tegenwoordig echt geen goed idee is om recycleerbaar afval nog in de restafvalzak te deponeren. Door goed te sorteren, besparen we op grondstoffen en op energie. Je ontdekt ook wat jij zelf kan doen thuis en wat er nadien met die materiaalstromen gebeurt.

Voorts volgden we ook het traject dat jullie houtafval aflegt nadat je dat op het recyclagepark hebt achtergelaten en kom je te weten hoeveel procent daarvan ook écht gerecycleerd wordt. (kleine tip: ’t is best veel).

En verder ook alle info over onze kippenactie, een kalender met alle gratis webinars, een zelftest, een getuigenis over composteren en een blik op ons aanbod voor scholen.

Check de milieukrant dus zeker eens. Op papier, maar online kan ook.

https://www.mirom.be/sites/default/files/publications/Milieukrant%20voor...