27
apr
2022

Om de vele voordelen van kippen in de kijker te zetten, ging MIROM Roeselare dit jaar op zoek naar de ‘knapste kip’. Meer dan 130 mensen stuurden een foto in, daarna konden die hun achterban oproepen om hun knappe kip in het album op de Facebookpagina van MIROM Roeselare een like of een hartje te geven. Ruim 12.000 stemmen werden uitgedeeld. Kip Lilly uit Gits haalde het grootste aantal stemmen binnen. "Het is onze dochter Indyra (13, ook op de foto) die zich vooral bezighoudt met de kippen", legt mama Tania uit. "We hebben in totaal 13 kippen en zijn eigenlijk niet zo lang geleden herbegonnen."

Naast de 10 kippen met de hoogste aantal stemmen, was er ook ‘1 jaar gratis kippenvoer’ voor nog eens 10 andere laureaten. Niet iedereen zit op Facebook en veel duimpjes zegt ook niet alles, dus koos een vakjury uit de andere inzendingen ook nog eens 10 verdiende winnaars. De leden van de vakjury (vertegenwoordigers van MIROM Roeselare én Hendrik David, de bezieler van het Kakelend Kippenmuseum in Keiem) beoordeelden de inzendingen op fotokwaliteit, originaliteit en authenticiteit. "Wij kozen voor fiere, gezonde kippen met een goede uitstraling”, aldus kipkenner Hendrik. Bij de vakjury bleek Camille uit Roeselare de (opvallend zegezekere) winnaar. "Vooral de verdienste van dochter Louise (11), want zij heeft wel moeite gedaan", benadrukt eigenaar Frederik. "Camille is best wel een rustige kip, maar we hebben toch een paar pogingen moeten doen eer ze lang genoeg bleef stil zitten voor een goeie foto."

Mooie winnaars en dat kan ook gezegd worden van de 18 andere laureaten hier verder. En je weet hoe ze dat zeggen: àlle deelnemers zijn eigenlijk al winnaars! Want het zijn allemaal kippen die graag gezien worden door hun eigenaars, vlotjes restjes verwerken en ook nog eens zorgen voor leven en verse eitjes. Wie nu ook overtuigd is en snel kippen wil houden vindt hier meer info.

Check hieronder alle winnaars of bekijk ze in 't groot op onze Facebookpagina

Vakjury:

 

  

  

Aantal likes: