01
mrt
2019

Maart vandaag en dat is op veel manieren een 'mooie maand'! Hopelijk worden we af en toe getrakteerd op wat lenteweer zoals eerder deze week, maar het is vooral ook de maand van de Grote Lenteschoonmaak!

Van 16 tot 31 maart steken duizenden vrijwilligers de handen uit de mouwen om het zwerfvuil in de buurt op te ruimen en er zo voor te zorgen dat de straten in buurt, dorp en stad er netjes bij liggen. Mooi op tijd om de bloemetjes en het ontluikende groen vervolgens nog meer te laten floreren! Bovendien is bewezen dat een nette omgeving ook minder zwerfvuil aantrekt. Dat je ook nog eens buiten bent en geniet van beweging en sociaal contact, zijn alleen maar extra troeven.

Doe dus mee. Op je eentje, met je gezin, met de buren of met je school of vereniging, het kan allemaal. Ook bedrijven die hun klanten graag in een nette omgeving ontvangen, kunnen hun steentje bijdragen. Via je gemeente kan je het nodige opruimmateriaal en de nodige logistieke bijstand bekomen en in heel wat gemeenten zijn er ook extra initiatieven rond de Grote Lenteschoonmaak.

Uiteraard kan je je ook als Mooimaker registreren en zelf een stukje straat of een gebied 'claimen'. Dat kan makkelijk via deze link.