23
jul
2020

De voorbije maanden werd de warmtenetaansluiting van de dakserres van Agrotopia langs de Rijksweg in Roeselare gerealiseerd en opgeleverd. Het is nu wachten tot de dakserres gebouwd zijn.

Maar we zitten niet stil en inmiddels zijn er nog eens drie bevestigde nieuwe warmtenet-aansluitingen. Drie projecten waar de restwarmte van de verbrandingsoven voor verwarming en warm sanitair water zal zorgen.

Op de KMO-zone Ovenhoek is IMOPA NV aan het bouwen aan een site voor Prosafco. Er werd een akkoord gesloten met de bouwheer om het gebouw aan te sluiten op het warmtenet. Het is de bedoeling om dit jaar nog de aansluiting te realiseren. Het starten van de warmtelevering zal dan voor in de loop van 2021 zijn.

Ook de Proximussite in het centrum van Roeselare zal aangesloten worden op het warmtenet. De grondwerken voor dit bouwproject in de Hendrik Consciencestraat zijn al volop aan de gang. Het gaat om 71 appartementen en een kantoorgebouw waarin Crefius zich zal vestigen. Het project kreeg de naam Bel-Ford. Volgens de huidige planning is het de bedoeling om in de loop van het voorjaar van 2021 de aansluiting te realiseren en in datzelfde jaar ook de warmtelevering aan te vatten. Het kantoorgebouw zou als eerste klaar moeten zijn.

En tenslotte is er het prestigieuze Roelevard. Op de locatie waar vroeger de Forenzenparking was komt er een nieuwbouwproject met  81 appartementen tellen, maar ook kantoor- en winkelruimte.  Het geheel, dat in 2024 afgewerkt moet zijn, zal volledig CO2-neutraal zijn. Zo komen er onder meer 3.800 vierkante meter groendaken, zal er gewerkt worden met duurzame materialen en... wordt er ook gezorgd voor groene energie, dankzij het warmtenet. Eind dit jaar gaan alvast ter voorbereiding omgevingswerken rondom het project van start, nu al worden er daarvoor voorbereidingen getroffen.