23
nov
2018

Kraak je al eens een flesje bubbels of wijn? Een kistje van een goed jaar klaar liggen voor de feestdagen? Groot gelijk, maar gooi je kurk niet zomaar weg! Voortaan zamelen we op de recyclageparken van MIROM ook kurk in. Kurk is een beperkt beschikbaar natuurlijk materiaal met bijzondere kwaliteiten, het zou dus zonde zijn om het slechts één keer te gebruiken. Door kurk(en) in te zamelen voor hergebruik verkleinen we de afvalberg, houden we waardevolle kurkeikbossen mee in stand en creëren we werkgelegenheid in de sociale sector.  Sociaal tewerkstellingsproject De Vlaspit haalt de kurken op en recycleert ze tot isolatiemateriaal. 

Wat?

We zamelen natuurlijke kurkdoppen van bijvoorbeeld wijn, schuimwijn of bier, onderleggers en andere voorwerpen in kurk. Synthetische kurken (gladde structuur en koud aanvoelend) horen er niet thuis, wand- en vloerbekleding in kurk ook niet.

Waar?

Je kan met je kurk(en) terecht in een inzamelrecipiënt onder de luifel op je recyclagepark. Kurk behoort tot de groene groep. Je kan ook altijd raad vragen aan je parkwachter.