27
mrt
2020

Nu de recyclageparken tijdelijk gesloten zijn omwille van COVID-19 en een bezoek aan het recyclagepark zolang de crisismaatregelen gelden niet aangewezen is, weten sommige mensen geen blijf met grasmaaisel, snoeihout en ander tuinafval.  

Om tegemoet te komen aan de vele vragen, geeft MIROM Roeselare je graag enkele tips. 

  1. Gemaaid gras kan je als mulchlaag gebruiken in je tuin. Tussen planten of struiken, in bloembakken of in een bloemenperk. Zo’n laag houdt onkruid tegen en verbetert je bodem. Ook snoeiresten kan je vlot gebruiken in je tuin. Vlaco zette daarover dit artikel online. Heb je kippen? Dan gaan die ook blij zijn om even in een laagje gras te kunnen scharrelen. 

  2. Uiteraard is ook thuiscomposteren een prima optie. Met een compostvat- of bak in je tuin, kan je niet alleen je tuinafval, maar ook je fruit- en groenteafval kwijt, waardoor je nog eens bespaart op restafvalzakken. Let er wel op dat je ook voldoende luchtig structuurmateriaal toevoegt, zoals houtsnippers, takjes, droge bladeren of gedroogd siergras.  Een compostvat of -bak bestellen kan op deze pagina. Deze worden dan geleverd bij je thuis. De kost voor levering aan huis, valt bovendien tijdelijk weg zolang de recyclageparken gesloten zijn.  Wil je geen bak of vat, dan kan je ook zelf een ‘composteerhoekje’ improviseren in je tuin, met palletten, takken of palen.

  3.  Als derde optie is er ook de ophaling aan huis van tuinafval. Je kan kiezen tussen tweewekelijkse of wekelijkse ophaling, en tussen tuinafvalbakken van 180, 280 of 1.000 L. Elke inschrijving die we momenteel ontvangen, geniet nu van een eenmalige korting van 15 euro. (inclusief BTW) We streven er bovendien naar om de tuinafvalbak één werkdag nadat het ondertekende contract bij ons is binnengekomen (via mail of post) al aan huis te leveren.  

Opgelet: deze tijdelijke korting is enkel geldig voor niéuwe klanten en kan momenteel aangevraagd worden.  Het bedrag dat je betaalt is gebaseerd op het aantal resterende beurten tot eind december. Eenmaal je ingeschreven bent, kan je al gebruik maken van de tuinafvalbak maar de eerste ophaaldag hangt af van jouw moment van inschrijving en wordt meegevelerd met jouw bak.

  

Heb je nog andere vragen over wat je met je tuinafval kan doen of heb je duiding nodig? Mail dan naar info [at] mirom.be of bel 051 26 03 50.²