25
jan
2019

Donderdagavond 24 januari kregen we nogal wat volk over de vloer hier bij MIROM. Zo'n 80 zwerfvuilvrijwilligers uit Hooglede, Langemark-Poelkapelle, Houthulst, Lichtervelde, Torhout, Roeselare, WIngene, Moorslede, Zonnebeke, Koekelare, Staden  en Kortemark. Op zich nog een klein deel van het totàle aantal vrijwilligers, maar toch al een grote bende Mooimakers dus! 

De vrijwilligers kregen uitleg tijdens een rondleiding op onze site, werden getest op hun kennis van sluikstort en zwerfvuil in een echte 'Zwerfvuilquiz' en tijdens rondetafelgesprekken konden ze er ook van gedachten wisselen met elkaar en met ons over hoe zijn hun opruimacties aanpakken, met welke problemen ze soms gefronteerd worden en - vooral - hoe hun nobele bezigheden nog vlotter zouden kunnen verlopen. Er werd gepolst naar de tijdstippen waarop ze opruimen, wat ze allemaal aantreffen, met welk materiaal ze op pad gaan en hoe de samenwerking met de gemeente verloopt.

Tijdens een hapje en een drankje kon er nadien uiteraard ook nog op informele wijze van gedachten gewisseld worden.

Bij MIROM blikken we alvast terug op een geslaagde avond waarop we ook eens persoonlijk kennis konden maken met de mannen, vrouwen en kinderen (en één hond) die - vaak 'in 't stille weg' - zeer goed werk verrichten. En we hadden ook de indruk dat onze vrijwilligers een fijne én nuttige avond beleefden. 

WIl je voortaan ook zelf een steentje bijdragen en af en toe eens op pad gaan om zwerfvuil op te ruimen? Word dan Mooimaker en ontdek hoe wij je op pad kunnen helpen!