30
jul
2021

Het is je vermoedelijk ook al opgevallen: voedselverlies is een actueel thema. Ook bij huishoudens. Wist je dat een gezin jaarlijks gemiddeld 80 kg aan voedsel en drank weggooit. Dat is zonde van het geld en de kwaliteitsproducten, van het werk van alle betrokkenen en een slechte zaak voor het milieu.  Samen met FoodWin en VLACO biedt MIROM Roeselare komend schooljaar een workshop rond voedselverlies aan voor het 5e en/of 6e leerjaar.  We zoeken daarvoor nog enkele enthousiaste vrijwilligers die dit verhaal willen brengen.

Ben jij geboeid door voedselverspilling en wat je zelf kan aan doen? Ben je vlot in de omgang? Werk je graag met jong en oud en ben je tijdens de werkweek af en toe eens vrij? Dan is dit misschien wel iets voor jou en kan jij dit schooljaar misschien enkele scholen uit de regio van MIROM Roeselare bezoeken.

Wat bieden wij je aan?

  • Een opleiding van een 4-tal uur
  • Een vrijwilligersvergoeding (max € 34,71/dag + km-vergoeding)
  • Materiaal in bruikleen om de workshop te geven
  • Ontmoeting met gelijkgezinden en enthousiaste kinderen

Lijkt het iets voor jou? Stuur dan voor woensdag 18 augustus je naam, adres en telefoonnummer met vermelding 'workshop voedselverlies' door naar communicatie [at] mirom.be en we nemen snel contact met je op.

Ben je zelf leerkracht/schoolmedewerker en heb je interesse in deze workshop? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief voor scholen en blijf op de hoogte van ons aanbod.