17
nov
2021

Ze durven zich soms al eens 'verstoppen' achteraan een lade of vergeten in een kast, maar in de meeste huishoudens heb je tegenwoordig overal batterijen, in de meest diverse toepassingen. Klassieke 'AA'tje's, knoopcelbatterijen, maar bv. ook de accu van gereedschap. Het is belangrijk dat batterijen - als ze leeg zijn - correct worden ingezameld en verwerkt. Ze horen sowieso niet thuis bij het restafval, maar ze bevatten ook heel wat waardevolle grondstoffen die perfect verzameld én gerecycleerd kunnen worden. Breng ze daarom naar een Bebat-inzamelpunt. Je vindt de Bebatboxen in heel wat winkels en scholen, maar je kan ook altijd terecht op het recyclagepark.

Maar wist je dat een batterij soms niet altijd helemaal leeg is? Vaak kan je batterijen die niet meer werken in een toestel dat veel spanning vraagt (denk aan speelgoedautootjes) nog wel een tijdje gebruiken in een ander toestel, zoals de keukenweegschaal of de afstandsbediening van je TV, omdat die weinig spanning nodig hebben. 

Ook hier is 'testen' de boodschap en dat kan makkelijk met een eenvoudige batterijtester.  Breng tussen 22 en 28 november oude batterijen naar je recyclagepark en vraag de parkwachter naar je gratis tester. *

* Zolang de voorraad strekt.