26
okt
2018

Zin om je vrienden of familie eens écht de stuipen op het lijf te jagen met Halloween? Serveer ze dan eens onze compostcake. En neen, we maken die niet met echte compost, maar wel met sinaasappelschillen en échte wormen. Makkelijk om te maken, crunchy om in te bijten en... erg lekker! 

Dit recept is bedoeld voor 6 kleine cakes, of 1 grote compostcake.

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 100 g bloem
  • 2 soeplepels cacaopoeder
  • 60 g boter
  • 100 g poedersuiker
  • 60 g honing
  • 110 gr room
  • 50 g zwarte chocolade
  • 60 g amandelpoeder
  • 50 g gekonfijte sinaasappelschil*
  • 25 g gevriesdroogde meelwormen

Bereiding:

* Voor de gekonfijte sinaasappelschillen snijd je dunne strookjes schil van de sinaasappel. DIe breng je drie keer na elkaar aan het koken in een kleine hoeveelheid water. Je start dus telkens weer met koud water. De vierde keer voeg je evenveel suiker als water toe en laat je alles rustig opkoken tot de schillen doorschijnend worden. 

Heb je alle ingrediënten, dan kan je beginnen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de room aan het koken, haal die van het vuur en laat er de chocolade in smelten. Intussen smelt je de boter. Klop de eieren op met de suiker en de honing en voeg daar de intussen lauwe chocolade, het amandelpoeder, de bloem, het cacaopoeder en de gesmolten boter aan toe. Klop dit mengsel tot een gladde massa.

Snijd nu de gekonfijte sinaasappelschil fijn en hak de gevriesdroogde meelwormen in stukjes. Voeg deze toe aan je mengsel en giet alles in een ingevette bakvorm. Zet je cake eerst vijf minuten in de oven en haal die er dan weer even uit om een inkeping te maken. Bak daarna alles verder gedurende 35 à 40 minuten, op een temperatuur van 155 °C. Controleer of alles goed gebakken is door er nadien in te prikken met je mes. Als er nog deeg blijft kleven, geef je de cake nog wat baktijd bij. 

Laat vervolgens je cake afkoelen en haal hem uit de vorm.

Smakelijk! (voor wie durft)