09
jan
2019

Op het recyclagepark van Roeselare aan de Oostnieuwkerksesteenweg is de indeling recent gewijzigd. Sowieso was het al aangewezen om je afval er netjes gesorteerd aan te bieden en achtereenvolgens afval uit de rode, de oranje en de groene groep aan te bieden. Nu zijn ook de containers zo geplaatst en de rijrichting op het park bijgestuurd, zodat het respecteren van die volgorde ook gewoon tijdswinst oplevert. 

Concreet begin je als bezoeker altijd eerst met de rode en/of oranje groep. Na een tussenweging kan je dan afvalstoffen uit de groene groep kwijt.  Als je eerst materiaal uit de groene groep deponeert en daarna ook nog afval uit de rode en/of oranje groep kwijt wil, moet je eerst het recyclagepark weer verlaten. 

Heb je énkel afval uit de groene groep (elektro, PMD, papier & karton, textiel, KGA,...), dan kan je gewoon de groene lus volgen die netjes langs de buitenrand van het recyclagepark loopt. 

De nieuwe opstelling moet het bezoek voor jou en andere bezoekers vlotter en duidelijker maken en nodeloos manoeuvreren overbodig maken. Vraag gerust advies aan onze parkwachters, ze staan je met plezier bij.