23
nov
2021

Al eens gehoord van 'kwitten'? En neen, dat heeft niets te maken met twitter of met opgeven. 'Kwit', dat staat voor 'kappen met wegwerp is top'. Van afhaalbestek tot bekers en zakjes: we gooien massaal veel producten gewoon weg nadat we het amper één keer hebben gebruikt. In het beste geval kunnen we die producten nog netjes sorteren om vervolgens deels te recycleren. Maar wat we niet recycleren, verbranden we. En wat niet in de vuilbak belandt, wordt zwerfvuil. Zonde toch?

Gelukkig bestaan er haalbare herbruikbare alternatieven. En soms hebben we al die producten niet écht nodig. Dus kunnen we vaak gewoon 'kappen met wegwerp'. Kwitten dus. Van Kappen met Wegwerp is Top. 

En kwitten kunnen we allemaal. Thuis, onderweg, in de winkel en op evenementen. Zo kiezen we samen voor duurzame oplossingen die goed zijn voor het milieu, je portemonnee en je gemoed. 

Ben jij klaar om mee te kwitten? Ontdek hieronder hoe acteur en tv-maker Dominique Van Malder het wel heeft voor een 'kwitje met mayonaise'.