22
okt
2020

De grondstoffen voor elektrisch tuin- en werkmateriaal worden schaarser. En dat kan reële gevolgen hebben voor onze kinderen en kleinkinderen. In onze tuinhuizen, garages en kelders liggen die grondstoffen echter stof te vergaren. Recycleer samen met Recupel voor de volgende generatie.

Eén van de belangrijkste grondstoffen die gebruikt worden om elektrisch tuin- en werkmateriaal mee te maken is koper. En laat het nu net dat metaal zijn, dat schaarser wordt. Aan het tempo waarmee vandaag elektrische en elektronische toestellen geproduceerd worden dreigt in 2040 al een tekort aan koper uit ertsen. Het goede nieuws? Koper is 100% recycleerbaar en kan steeds opnieuw gebruikt worden voor nieuwe toepassingen zonder aan kwaliteit of performantie in te boeten. Dus al het koper dat in ons kapot of ongebruikt elektrisch tuin- en werkmateriaal zit, kunnen we nu al hergebruiken.

Uit onderzoek van Recupel blijkt dat er in onze garages en bergingen 4,8 miljoen ongebruikte tuin- en werkgereedschappen liggen. Zo liggen er bijvoorbeeld 506.000 boormachines, 668.000 schuurmachines en 133.000 grasmaaiers stof te vergaren. Dat is maar liefst 14.000 ton ijzer en 2.000 ton koper dat ongebruikt onder het stof ligt en een enorm slapend potentieel vormt voor hergebruik en recyclage.

Want het merendeel (84%) werkt nog en kan dus perfect doorgegeven worden of naar de Kringwinkel worden gebracht. Als de overige 16% die kapot is naar een inzamelpunt van Recupel wordt gebracht, kunnen we nog eens 2.196 ton ijzer en 320 ton koper herwinnen.

Sluit je dus aan bij Generatie R. Met de R van Re-use, Repair, Refurbish, Recyclage en natuurlijk Recupel. Geef je ongebruikt tuin- en werkgereedschap door, laat het herstellen wanneer het defect is of breng het naar een inzamelpunt wanneer het echt kapot is. Zo zorgen we samen voor de generatie van morgen en een mooiere wereld.