08
apr
2022

Een belangrijke wijziging op de recyclageparken: daar zal je voortaan minder papieren tickets krijgen. Tot voor kort kreeg je bij elke tussenweging een ticket, maar grondstoffen worden schaarser en de aanpassing moet, blaadje per blaadje, ook bijdragen aan het verminderen van de afvalberg. Voortaan krijg je enkel nog een ticket bij de laatste weging en aan de betaalzuil

Aan de betaalzuil op het diftarparken zal je wel altijd je status kunnen raadplegen en weet je zo wat je saldo is van de 1.000 kg gratis (oranje groep). 

Wil je geen énkel ticket meer of wil je net wél nog aparte tickets ontvangen? Dan kan je dat zelf instellen aan de betaalzuil. 

Praktisch

Als je bij een bezoek aan het recyclagepark geen verder afval meer wil lossen en je niet naar de betaalzuil moet, dan zal je dit scherm te zien krijgen. Hier kan je dan kiezen of je al dan niet een eindticket wenst. Druk je op de knop ‘Nee, nooit meer’, dan wordt deze keuze aangepast. Je kan dit later nog wijzigen aan de betaalzuil.


 
Om je voorkeuren aan te passen (wel nog tickets, of geen énkele meer) kan je aan de betaalzuil de instellingen wijzigen bij ‘Tickets’. Deze instellingen gelden voor het ganse gezin.  De actuele keuze wordt in het groen gemarkeerd.  Voor wie nog geen keuze gemaakt heeft, wordt de standaardinstelling ‘enkel eindticket’ gebruikt en zal er geen optie gemarkeerd worden.

  
   
Heb je hierover nog vragen? Neem dan contact met ons op, of spreek je parkwachter aan.