18
jan
2019

MIROM pakt deze lente uit met een uniek aanbod voor leerlingen van het zesde leerjaar en het eerste middelbaar. In een halve dag ontdekken de leerlingen onder meer hoe er van  afval nieuwe producten gemaakt worden, welke technieken we gebruiken in de verbrandingsinstallatie en hoe we uit afval elektriciteit en warmte maken. Als kers op de taart gaan ze ook zelf aan de slag met machines om voorwerpen te maken met plastic afval.

Tijdens een rondleiding bij MIROM kom je weten hoe we afval kunnen beperken, welk afval er waar terecht komt en wat er daarna mee gebeurt. Je ziet de grijper voor je neus graaien in een berg afval, wandelt langs de oven en komt te weten dat quasi niks verloren gaat. Uiteraard streven we met z'n allen naar minder plastic, maar wat er is willen we wel maximaal hergebruiken. In de workshop Plastic LAB gaan de leerlingen aan de slag met plastic afval uit hun eigen leefwereld... en maken ze er zelf nieuwe gebruiksvoorwerpen mee.

Lijkt dit programma je iets voor jouw klas? Meld je dan snel aan via dit invulformulier op onze website. De afvalreis is bedoeld voor leerlingen van het zesde leerjaar op de lagere school, of van het eerste middelbaar. Het aantal plaatsen is beperkt en geldt voor alle scholen uit gemeenten aangesloten bij MIROM.

Aanmelden kan tot 14 februari.