11
jun
2019

Eind vorige week liet een onbekende dader een voorraad beeldjes van het CWRM-project aan de Palingbeek achter in de container voor steenpuin op het recyclagepark van Gullegem. Foto's van de onrespectvolle 'dumping' circuleerden vrij snel op internet en de beeldjes werden meteen uit de container gehaald. In totaal werden zo 24 beeldjes gered. 

Het voorval maakte een storm van verontwaardiging los bij de bevolking, want de beeldjes maakten deel uit van een groots herdenkingsproject rond WOI van kunstenaar Koen Vanmechelen. Er liepen de voorbije dagen bij MIROM en de gemeente Wevelgem dan ook meer dan 200 vragen binnen van mensen die een beeldje in huis willen nemen.

Aangezien dit zoveel mensen beroert, willen we de beeldjes evenwel niet willekeurig verloten, maar ze wel een mooie duurzame en publieke bestemming geven. MIROM Menen heeft hiervoor contact genomen met de Provincie (CWRM) en de kunstenaar Koen Vanmechelen om te zien welke vorm dit kan aannemen. De bevolking zal hier ook verder over geïnformeerd worden.

Wij danken iedereen voor de bekommernis om de beeldjes.