06
dec
2019

Houd de komende dagen jullie brievenbus goed in de gaten, want de nieuwe ophaalkalender komt eraan. In de nieuwe kalender vind je uiteraard weer op een overzichtelijke manier terug wanneer er in jouw straat restafval, PMD en papier & karton wordt opgehaald aan huis in 2020. Daarnaast toont een sorteergids ook welk afval waar thuishoort (inclusief de uitgebreide PMD-sorteerregels) en hoe je je afval correct moet aanbieden.

Daarnaast vind je in de nieuwe - gratis - kalender ook de openingsuren van het recyclagepark in jouw gemeente terug en een overzicht van de verschillende afvalsoorten waarmee je daar terecht kan. Je vindt er ook informatie over onze dienstverlening, onder meer rond thuiscomposteren en onze ophaaldienst voor groot huisvuil en tuinafval.

De kalender wordt in alle MIROM-gemeenten verspreid in de week van maandag 6 t.e.m. vrijdag 13 december, check dus zeker je brievenbus.

De papieren kalender is trouwens maar één manier om geen enkele ophaling te missen. Ook op onze website kan je makkelijk nagaan wat er wanneer wordt opgehaald en ook de vernieuwde en gratis Recycle!-app voor je smartphone biedt deze informatie. Daar kan je met een bericht zelfs verwittigd worden welk afvalfractie je wanneer kan buitenzetten.