28
aug
2018

Vanaf zaterdag 1 september wordt het nieuwe recyclagepark aan de Landetbeekstraat 9 te Poelkapelle in gebruik genomen. Daarmee gaat ook het nieuwe DIFTAR-systeem van start.

DIFTAR is de afkorting van geDIFferentieerd TARief, wat inhoudt dat iedereen betaalt in functie van zijn hoeveelheid afval. Het doel van DIFTAR is het afval beperken en de kosten eerlijk verdelen.

Dit geeft tot gevolg dat er voor bepaalde afvalsoorten op het recyclagepark betaald zal moeten worden. Afhankelijk van de afvalsoort en van de hoeveelheid afval betaal je een kostprijs voor het afval. Er wordt gebruik gemaakt van weegbruggen om de juiste hoeveelheid te bepalen. Afval voorkomen is dus de boodschap. Want hoe beter je sorteert, hoe goedkoper het recyclagepark voor jou zal worden!

Er wordt gewerkt met een proefperiode van één maand, nl. september 2018. Tijdens die periode krijg je als inwoner van Langemark-Poelkapelle de kans om kennis te maken met het systeem zonder dat er een kostprijs wordt aangerekend.

Kom dus op 1 september tijdens de opendeur kennis maken met dit nieuwe systeem, leer bij over kringlooptuinieren of afvalpreventie, ... en krijg gratis frietjes tussen 11u en 13u!