20
feb
2020

Donderdagochtend is een ophaler van Renewi, die voor MIROM Roeselare de restafvalzakken in onze regio ophaalt, gewond geraakt aan het been toen hij bezig was aan zijn ophaalronde in Lichtervelde. De belader raakte gekwetst door een stuk glas dat in een van de restafvalzakken zat. De scherf zorgde voor een lelijke wonde. De man werd naar het ziekenhuis gebracht om de wonde er te laten reinigen en hechten. De politie kwam ook ter plaatse. "Lang leve de mensen die nog steeds glas in vuilzak doen..." zette de belader in een bericht in op zijn Facebookpagina.

Intussen werd er een vervanger opgetrommeld, zodat de ronde verder kon worden afgewerkt.

De kwetsuur valt uiteindelijk gelukkig nog mee, maar het spreekt voor zich dat dit niet kan.

Glas hoort - net zoals andere scherpe voorwerpen - niét thuis in de restafvalzak. Glazen flessen en bokalen kan je gratis kwijt in een glasbol in je buurt, met vlak glas en andere glazen voorwerpen (drinkglazen, lampen,...) kan je terecht op je recyclagepark.

UPDATE Donderdagmiddag kregen we een mail binnen van het gezin dat 'verantwoordelijk' was voor dit voorval. "Hiermee wensen wij ons ten zeerste verontschuldigen voor wat er gebeurd is. Het was geenszins de bedoeling om uw ophaler schade te berokkenen, wij erkennen onze fout en hopen dat uw werknemer spoedig herstelt", staat er te lezen. Het gezin benadrukt dat ze zeker bewust bezig zijn met correct sorteren en dit ook doorgeven aan hun kinderen. "We zoeken in deze geen excuses, maar wij willen toch benadrukken dat dit zeker een éénmalige vergissing was, die aan ons voorbij is gegaan en dat dit zeker niet de normale gang van zaken is."