31
dec
2021

Een nieuw jaar, dat betekent ook weer 52 weken waarin onze ophalers het restafval, PMD en papier & karton bij je thuis komen ophalen. Misschien weet je van buiten wanneer ze komen? Maar als dat niet zo is, dan zijn er verschillende manieren om nooit nog een ophaling te missen.

  • Deze website: op onze website vind je een handig overzicht van alle ophalingen. Eén keer je adres in geven en je krijgt meteen een handig overzicht, met ook de sluitingsdagen van je recyclagepark vermeld.
  • De Recycle!-app: deze gratis app (beschikbaar voor iOs en Android) geeft je in een oogopslag alle ophalingen weer. Je kan bovendien ook kiezen om meldingen te ontvangen, waardoor je er de dag voordien telkens aan herinnerd wordt welke fracties worden opgehaald. Met deze app kunnen we je bovendien ook verwittigen als de ophaling door uitzonderlijke omstandigheden (werken, sneeuw,...) uitgesteld wordt.
  • Je eigen papieren kalender: de voorbije weken werd in alle brievenbussen een exemplaar van de nieuw ophaalkalender Jouw exemplaar gemist of kwijtgespeeld? Geen probleem, je kan ook een pdf downloaden of opvragen die je dan eventueel zelf nog kan afdrukken.

En dan natuurlijk je afval nog correct aanbieden en goed zichtbaar zetten hé, zodat de ophalers alles netjes kunnen (en mogen) meenemen.