12
apr
2021

In de aanloop naar Pasen polsten we naar de sorteerinstructies voor 'paasgerelateerde verpakkingen'. Jullie waren goed op de hoogte, want de gemiddelde score bedroeg maar liefst 8,38 op 10! Toch waren er enkele vragen waar de oplossing niet voor iedereen duidelijk was. Dat ook een harde plastic doos en cellofaanfolie PMD zijn bijvoorbeeld. De juiste oplossingen vind je hier wat verder. 

Voor de schiftingsvraag vroegen we hoeveel kg PMD er op dinsdag 6 april zou worden ingezameld. De antwoorden varieerden van 'heel weinig' (31 kg en 234 gram) tot 'heel veel' (2.763.780 kg), maar het juiste antwoord lag ergens daartussen. Marlies D. uit Kortemark zat er slechts 429 kg van en zij werd dan ook de winnaar. Proficiat!

Hieronder vind je de correcte antwoorden:

  1. Omhulsel speelgoedje verrassingsei: PMD
  2. Dikke plastic verpakking snoepgoed: PMD
  3. Transparante plastic zakjes: PMD
  4. Transparant doosje in zacht plastic: PMD
  5. Kartonnen eierdoosje: P&K
  6. Cellofaan folie: PMD
  7. Inviduele verpakking paaseitjes: PMD * 
  8. Harde transparante verpakking: PMD
  9. Eierschaal: restafval
  10. Doosje van pralines: P&K

Heb je zelf nog een sorteervraag? Stuur ze naar info[at]mirom.be of bel 051 26 03 50.

* Een 100% aluminium verpakking (zoals blikjes of bakjes) hoort thuis in de PMD-zak, aldus Fost Plus. Ook de aluminium verpakking van chocolade-eitjes en paashazen dus. Maar opgelet: aluminium folie gooi je in de restafvalzak. Niet eenvoudig en zeker niet algemeen bekend. Voor deze vraag zijn we dan ook mild geweest in de beoordeling.