06
mei
2020

Door de Coronacrisis waren de recyclageparken een tijdje gesloten en na heropening was (en is) het er nog vrij druk. Vervelend voor mensen die af willen van hun tuinafval... tenzij ze dat natuurlijk laten afhalen aan huis. MIROM Roeselare organiseert al jaren de ophaling aan huis, met een abonnement op een tuinafvalbak. Je krijgt dan een groene tuinafvalbak waarin je grasmaaisel, snoeisel en ander tuinafval in kwijt kan. Deze wordt dan - naargelang je abonnementsformule - wekelijks of tweewekelijks aan huis opgehaald.

Een handige oplossing, zeker in tijden waarin nodeloze verplaatsingen zoveel mogelijk moeten beperkt worden. Veel mensen zijn de voorbije weken dan ook tot die vaststelling gekomen, temeer daar er voor velen ook meer 'vrije tijd' was én het zonnetje scheen. Sedert de sluiting van de parken zijn maar liefst 676 nieuwe klanten ingeschreven. Dat is bijna evenveel inschrijvingen als normaal op een heel jaar.

De medewerkers van het onthaal en de administratie en hun collega's van de logistiek (levering) staken een tandje bij om dat allemaal te verwerken. De nieuwe klanten kregen snel hun tuinafvalbak snel geleverd en konden meteen aan de slag. Ook in Wevelgem, Menen en Wervik tekenden heel wat mensen in, daar hielpen de collega's van MIROM Menen voor de levering.

En ook de ophalers werken zich nu nog iets méér in het zweet, want het aantal adressen per ronde is uiteraard óók gegroeid. Maar geen nood: er kan altijd nog wel eentje bij. Dus inschrijven kan nog steeds.