07
dec
2018

Voor de eerste keer schaart ook MIROM Roeselare zich achter De Warmste Week, het initiatief waarbij heel Vlaanderen massaal goeie doelen steunt.  Met de verbrandingsoven en ons warmtenet dat grote delen van Roeselare van schone energie voorziet, maken we het sowieso al gezellig warm. Maar nu gaan we dus nog een stapje verder. 

Wat doen we precies? In 2019 zullen de stukken van 1 en 2 eurocent overbodig worden, door een nieuwe verplichte afronding tot op 5 cent voor contante betalingen. Bij MIROM hebben we al ervaring zat met het inzamelen van zaken die eigenlijk overtollig lijken, maar nog wel nuttig kunnen zijn voor andere doeleinden. En dus willen we die 'kleine rostjes' massaal inzamelen om ze te 'recycleren'. Op al onze recyclageparken vind je intussen een spaarpot waar je ze kwijt kan. Je mag in de spaarpot ook grotere muntstukken en briefjes deponeren, in sorteren zijn we ook goed. 

Al het geld (rostjes en andere centen) dat we op die manier inzamelen, gaan we niet omsmelten en al zeker niet verbranden. Wel schenken we de integrale opbrengst aan het Kinderkankerfonds

Als iedereen de komende twee weken zijn/haar kleine centjes naar het recyclagepark brengt, dan kunnen al die bescheiden bijdragen een wezenlijke en warme steun betekenen voor het Kinderkankerfonds.

Deze actie loopt voorlopig t.e.m. zaterdag 22 december 2018.